sâmbătă, 30 septembrie, 2023

A fugit de acasa din cauza violentei parintilor

Distribuie:

Publicat:

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, fetiţa a ajuns, într-o primă fază, în Centrul de Zi şi Noapte pentru Copiii Străzii după ce a fost găsită de către poliţistul din comună în urma unei nopţi dormite la marginea unei păduri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copila a preferat să fugă de acasă din cauza violenţei manifestate de către părinţi, existand informaţii că, în urmă cu o lună, fetiţa ar fi fost muşcată de mană de către mama ei.

“Din cele spuse de mamă la acea vreme, femeia ar fi recurs la acest act de violenţă în urma unui acces de furie după ce fiica ei ar fi furat ceva de prin vecini. Atunci am fost sesizaţi de către reprezentanţii şcolii, însă urmele muşcăturii nu erau vizibile, şi nici nu s-a făcut plangere ca Poliţia să desfăşoare cercetări. In consecinţă, cazul a rămas sub monitorizarea Primăriei pană la mijlocul acestei luni, cand fetiţa a fugit de acasă după ce părinţii au băut şi începuseră scandalul. De frică să nu fie abuzată fizic, copila a fugit de acasă şi a dormit la marginea unei păduri”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Pe langă ancheta socială declanşată în acest caz, Poliţia a început propriile cercetări împotriva mamei fetiţei pentru rele tratamente aplicate minorului.
Pană la finalizarea anchetei, copila se află în îngrijirea unui asistent maternal profesionist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img