sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Ii place bautura: Profesorul Giurcanu, condamnat la inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Vlad Mircea-Giurcanu, profesor de mate-info la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Barlad, a fost condamnat la închisoare, cu suspendare, pentru comiterea unei infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

Pe 11 iunie, la Judecătoria Barlad, a fost dată soluția într-un proces penal înregistrat pe numele unui cunoscut cadru didactic din oraș. Vlad-Mircea Giurcanu (45 de ani), profesor de matematică-informatică la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, a fost condamnat la o lună de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea unei infracțiuni privind circulația pe drumurile publice, prevăzută de OUG nr. 195/2002. Hotărarea nu este definitivă.

Iată, pe scurt, sentința: “Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 (una) lună închisoare. In temeiul art. 81 Cod penal suspendă condiționat executarea pedepsei principale a închisorii. Fixează termen de încercare de 2 (doi) ani și 1 (una) lună. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor  judiciare către stat”.

Vlad Giurcanu a intrat în atenția  organelor de cercetare penală în august 2012, cand a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere pentru că nu purta centura de siguranță. Profesorul prezenta halenă alcoolică și a fost pus să sufle în etilotest. Aparatul l-a dat de gol, drept pentru care a fost dus la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Barlad pentru recoltarea probelor biologice. Potrivit buletinului de expertiză toxicologică din 30 august 2012, avea 1,20 grame la mie alcool pur în sange la prima probă și 1,05 grame la mie la a doua.

Contactat telefonic, profesorul  Giurcanu a făcut o “aroganță”: “Voi verifica și eu pe portal, să văd dacă nu e o  coincidență de nume”.

Sursa: obiectivdevaslui.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img