joi, 25 aprilie, 2024

ASFOR: Câtă vreme legile sunt scrise doar pentru ‘a da bine’, nu putem vorbi de predictibilitate

Distribuie:

Publicat:

Sectorul forestier traversează de 30 de ani o nesfârşită tranziţie în care lipsa înţelegerii, lipsa viziunii şi lipsa unui consens cât mai larg cu privire la principiile de dezvoltare a politicii forestiere naţionale ne-au adus doar deservicii şi complicaţii, susţin reprezentanţii Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR).

"Câtă vreme legile sunt scrise doar pentru "a da bine" la un public îndoctrinat cu tema tăierilor ilegale şi nu se bazează pe principii şi pe o strategie coerentă, câtă vreme operatorii economici din domeniul forestier nu au avut până acum niciun sprijin pentru dezvoltare, nu putem vorbi de predictibilitate", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimii 30 de ani ne-am bucurat, în sens peiorativ, de o constantă: "lipsa de predictibilitate şi de transparenţă", iar bruma de transparenţă câştigată cu greu este ameninţată la fiecare propunere de modificare a unor acte normative. Un sistem este corupt şi bolnav atunci când încearcă să ascundă prin legi transparenţa şi normalitatea. Nu putem avea predictibilitate într-un mediu în care domină dezbinarea, dezinteresul, lipsa de viziune, într-un mediu în care sunt promovate, interesat sau nu, dezinformările şi ştirile false, apreciază reprezentanţii ASFOR.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img