joi, 18 aprilie, 2024

Atentat kamikaze in Negeria. Zeci de persoane si-au pierdut viata

Distribuie:

Publicat:

Cel puțin 30 de oameni au fost uciși și numeroase alte persoane au fost rănite într-un dublu atentat cu mașină-capcană comis de două femei kamikaze într-o piață din Madagali (nord-estul Nigeriei), vineri dimineața, a anunțat armata nigeriană, informează AFP.

 ‘Cel puțin 30 de persoane au fost ucise în explozii comise de două femei kamikaze într-o piață’ foarte frecventată din acest oraș din statul Adamawa, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Badare Akintoye. ‘Numeroase alte persoane au fost rănite’, a adăugat el.

‘Cele două femei kamikaze s-au dat drept cliente atunci când și-au declanșat centurile cu explozivi, una în zona din piață unde se vindea hrană, alta — lângă standurile cu haine’, a declarat reprezentantul municipalității Madagali, Yusuf Muhammad. El a atestat, de asemenea, un număr mare de răniți.

Acest dublu atentat nu a fost revendicat imediat, însă procedeul utilizat este cel al grupării nigeriene Boko Haram, care seamănă din 2009 teroare în regiunea lacului Ciad.

Nord-estul Nigeriei a înregistrat o recrudescență a atacurilor în ultimele săptămâni, inclusiv ca urmare a încheierii sezonului ploios.

Atentatul extrem de sângeros comis vinerea aceasta este o nouă lovitură dură pentru președintele nigerian Muhammadu Buhari, care a declarat miercuri, în timpul Summitului pentru securitate de la Dakar, că ‘situația este sub control’.

Boko Haram, sectă salafistă extremistă transformată în mișcare jihadistă după decesul fondatorului său Mohammed Yusuf, a făcut peste 20.000 de morți și 2,6 milioane de refugiați în nord-estul Nigeriei, din 2009 până în prezent.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img