Pe rafturile magazinelor noastre sînt mai multe produse contrafacute decît cascaval tare natural. Este vorba ca producatorii ieftinesc acest produs, adaugînd în el o cantitate mare de înlocuitori ai laptelui, inclusiv uleiul de palmier. Ultimul contine o cantitate mare de uleiuri vegetale: chiar si o bucatica poate depasi norma zilnica!
Consecintele unui asemenea consum sînt triste: grasimea excesiva umple vasele sanguine, loveste dur asupra ficatului si pancreasului. Închipuiti-va ce dauna poate aduce produsul din cascaval organismului copiilor! De aceea noi am decis sa aflam care cascaval nu este contrafacut.
Cum sa deosebim cascavalul de produsul din cascaval
Unii producatori scriu pe ambalaj. Le multumim pentru adevar, dar consideram ca asemenea produse alimentare nu ar trebui în general sa apara în comert. Deseori, produsul din cascaval este cu mult mai ieftin decît cascavalul adevarat.
Fiti atenti, nu cadeti prada produsului ieftin. Mai bine mîncati mai putin cascaval natural, decît o bucata mare de produs de cascaval, în caz contrar nu veti putea evita problemele de sanatate.
Cascavalul în ambalaj de vacuum – mai bine evitati-l. Alegeti o bucata dintr-o roata mare, asa veti avea mai putine sanse sa dati peste un produs falsificat. Priviti atent coaja rotii de cascaval. Pe ea nu trebuie sa aiba fisuri si depuneri, altfel riscati sa procurati împreuna cu cascavalul si bacterii sau sa cumparati un cascaval scump, dar fara gust.
Cascavalul calitativ are un desen uniform, structura uniforma, gauri simetrice. Daca sînteti amator de parmezan si altor soiuri de genul acesta, trebuie sa fiti atenti la pret si la reputatia producatorilor. În celelalte cazuri, va va ajuta testul nostru.
Testul la calitatea cascavalului
Luati o felie din cascavalul procurat, la temperatura camerei, si îndoiti-o atent sub unghi drept. Cascavalul nu trebuie sa crape în locul îndoirii. Ar fi corect sa renuntati la cascavalul care se farîmiteaza si se rupe usor.
Fiti vigilenti si consumati doar produse folositoare!