sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Episcopiei Slatinei si Romanatilor cere ca fiecare familie sa cotizele catre televiziunea BOR, Trinitas. Ordinul a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2015.

Jurnalistul Catalin Striblea prezinta pe blogul personal ordinul Episcopiei si sustine ca aceasta taxa, desi mica, se aduna la celelalte mai vechi, astfel ca ii vom vedea pe preoti cu cate un obicei nou pe la usa.

“Ordinul a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2015 si, din cate imi dau seama, darea asta noua vine pe langa altele mai vechi. Asa ca probabil o sa-i vedeti mai des pe preoti cu cate un obicei nou pe la usa. Si e valabil pentru toata tara.

Acum, stiu ca suma vi se pare mica,dar fiecare picatura conteaza. Pentru ca un preot dintr-un sat cu 500 de familii are de dat la mai-marii sai cam 35 de lei si tot asa. Nu stiu cata incantare a starnit ordinul de a ajuns si la mine, expeditorul trimitandu-mi-l prin posta. Mi-a facut si un calcul cu un numar de 8 milioane de familii in Romania. Daca, prin absurd, Biserica ar fi atat de eficienta sa stranga banii de la toata lumea, iar preotii atat de doritori sa plateasca, am ajunge in urmatoarea situatie: intr-o luna Trinitas ar strange cam 560 de mii de lei. Asta ne duce intr-un an la 1 milion si jumatate de euro. Destul sa operezi o televiziune marimea Trinitas. Cele de stiri au costuri de la 2-300 de mii pana la 1,5 -2 milioane.”, scrie jurnalistul.

O astfel de masura transforma Trinitas intr-un soi de televiziune publica. Doar pentru TVR romanii cotizeaza lunar pentru salariile miilor de angajati.

“Intr-un fel ii invidiez pe oamenii de acolo. Lucreaza intr-un soi de televiziune publica. Si asta e reconfortant intr-o piata care cade. Ce ma amuza pe mine in situatia asta este ca preotii vor plati si pentru Lucian Mandruta si Emil Moise.”, a adaugat Catalin Striblea.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite