joi, 25 aprilie, 2024

Atentie! Produse din carne falsificate, in marile magazine!

Distribuie:

Publicat:

Belgia a inchis o mare fabrica de prelucrare a carnii – Veviba, dupa ce autoritatile de supraveghere a pietei din aceasta tara i-a retras autorizatia de functionare. Ca rezultat al acestei actiuni, supermarketurile belgiene au scos de la comercializare produsele din carne fabricate de compania in cauza. In urma analizelor de laborator, autoritatile belgiene au identificat in carnea de vita tocata, o pasta obtinuta din carcasa de vita, lucru interzis de legislatia europeana. Un angajat al companiei Veviba a marturisit la postul public de radio belgian, modul in care s-a realizat reetichetarea produselor din carne de vita in vederea ascunderii faptului ca aceasta este improprie consumului uman, iar apoi produsele au fost exportate in tari din sud-estul Europei.

Consumul de produse din carne alterata provoaca toxinfectii alimentare, varsaturi, diaree si alte probleme digestive grave. Totodata, in produsele din carne alterata exista bacterii periculoase, precum E. coli, Pseudomonas, Klepsiella etc., care pot provoca decesul copiilor, persoanelor in varsta si al adultilor cu afectiuni medicale cronice. De cele mai multe ori, cei care practica astfel de fraude alimentare, folosesc condimente sau substante chimice pentru a face imposibila depistarea alterabilitatii de catre consumatori prin intermediul organelor de simt, vaz, miros si/sau gust.

„Solicit in mod public ANSVSA-ului sa confirme sau sa infirme daca Romania a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, falsificate cu pasta obtinuta din carcasa de bovina. De asemenea, sa comunice daca are cunostinta despre reetichetarea acestor produse in sensul ascunderii faptului ca le-a expirat data durabilitatii minimale/termenul de valabilitate, actiune frauduloasa care ar pune in pericol viata si sanatatea consumatorului roman” conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img