vineri, 29 martie, 2024

ATENTIE! Toate contractele de munca trebuie MODIFICATE

Distribuie:

Publicat:

ATENTIE! Toate contractele de munca trebuiesc MODIFICATEMinistrul MunciiLia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatelor, ca absolut toate contractele de munca din Romania vor suferi modificari, odata cu schimbarea sistemului de contributii. Intrebata cate contracte de munca trebuie modificate odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajatministrul Muncii a raspuns: “toate”.

“Toate. Revisal-ul le va suporta fara niciun fel de problema. Sunt chestiuni pe care va trebui sa comunicam in perioada urmatoare si cu Ministerul de Finante. Vom face atunci mai multe declaratii dupa ce vom avea un proiect foarte clar de la Ministerul de Finante”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Presedintele Cartel AlfaBogdan Hossu, a declarat, in urma cu o saptamana, la finalul unei intalniri pe care sindicalistii au avut-o la Palatul Victoria cu vicepremierul Marcel Ciolacu si cu ministrii Muncii, Sanatatii, Finantelor si Justitiei, ca Guvernul s-a razgandit in ceea ce priveste transferul contributiilor catre angajat, astfel ca acestea nu se vor mai face complet, ci partial.

“Se doreste transferarea unor parti de contributii de la angajator la angajat conform celor discutate care ramane sa le vedem efectiv in urmatoarele zile intr-un document oficial. Ceea ce s-a specificat este ca fondurile speciale – somaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare al salariilor, concedii medicale, inclusiv obligatiile angajatorului pentru conditii de munca deosebite si speciale – vor ramane in continuare in sarcina angajatorului. Deci din totalul obligatiilor sale vor fi transferate aproximativ numai 20% din cele 22,7 contributii pentru conditii normale sau se adauga cinci puncte procentuale pentru deosebite si zece puncte procentuale pentru speciale”, a afirmat Hossu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img