marți, 5 decembrie, 2023

Autoritatea de reglementare germana va decide pana pe 24 mai daca Nord Stream 2 ar trebui sa respecte Directiva UE privind gazele

Distribuie:

Publicat:

În ianuarie, Agenția Federală a Rețelei din Germania a acceptat cereri de retragere a conductelor Nord Stream și Nord Stream 2 din Directiva actualizată a gazelor UE, potrivit

tass.com.

Agenția Federală Germană de Grilă va lua o decizie în această lună cu privire la dacă normele Directivei UE privind gazele actualizate se aplică conductei Nord Stream 2, a declarat marți reprezentantul agenției TASS.

Potrivit acesteia, decizia va fi luată cel târziu până pe 24 mai 2020.

La jumătatea lunii ianuarie, Agenția Federală de Rețea a Germaniei a acceptat cereri de la Nord Stream AG și Nord Stream 2 AG pentru a retrage conductele Nord Stream și Nord Stream 2 din Directiva actualizată a gazelor UE.

Ziarul Handelsblat a informat că autoritatea de reglementare va refuza retragerea Nord Stream 2 din noile reguli.

Ziarul Handelsblat a raportat că autoritatea de reglementare urma să refuze retragerea Nord Stream 2 din noile reguli.

Agenția le-a acordat părților timp să trimită un răspuns în care să își spună poziția înainte de 8 mai.

„Acest termen a trecut, iar agenția va lua acum o decizie rapidă”, a declarat serviciul de presă.

Nu au fost date acolo detalii. „Nu comentăm procesele actuale”, a spus agenția.

La începutul acestei luni, Guvernul Federal al Germaniei a făcut declarația că continuă să aibă o atitudine pozitivă față de proiectul Nord Stream 2, se așteaptă la finalizarea acestuia și va continua să ofere sprijin politic companiilor participante la acesta.

Potrivit declarației, guvernul german evaluează în continuare pozitiv proiectul Nord Stream 2.

Din punctul său de vedere, este în primul rând un proiect comercial. În prezent, guvernul nu este în cunoștință de cauză de modul în care proiectul va fi implementat tehnic, dar presupune că Nord Stream 2 va fi finalizat.

Guvernul va continua să ofere sprijin politic companiilor participante la proiect, se arată în comunicat.

Autoritățile germane nu cred că încetinirea construcției conductei amenință securitatea energetică a Germaniei.

Berlin a declarat încă o dată că resping în mod fundamental sancțiunile extrateritoriale ale SUA împotriva Nord Stream 2, dar nu intenționează să factureze Washingtonul pentru încetinirea proiectului.

Despre directiva actualizată

Pentru a retrage conducta de gaz din domeniul de aplicare al Directivei UE privind gazele actualizate, proiectul trebuie finalizat până în mai 2019.

Nord Stream 2 AG a subliniat că conceptul de „finalizare a proiectului” ar trebui să fie considerat mai larg decât în ceea ce privește construcția și procese tehnice.

Potrivit companiei, ar trebui să se țină seama de faptul că, până la intrarea în vigoare a noilor reguli, s-au făcut deja miliarde de investiții, ținând cont de situația juridică anterioară.

Agenția germană a respins acest argument. Se bazează pe o „înțelegere tehnică de construcție” a termenului „finalizarea proiectului”.

Nord Stream 2 include două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, care este depusă de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Partenerii europeni ai Gazprom în proiect sunt German Uniper și Wintershall, OMV-ul austriac, Engie-ul francez și Shell Anglo-Olandez. Conducta în construcție ocolește țările de tranzit – Ucraina, Belarus, Polonia și alte țări din Europa de Est și Baltică – prin zonele economice exclusive și apele teritoriale din Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img