vineri, 29 martie, 2024

Barbatii au creierul mai mare decat cel al femeilor, dar femeile au memoria mult mai buna

Distribuie:

Publicat:

Unii barbati sustin ca partenereler lor au creierul mai mic, fapt ce nu este neaparat gresit, insa conform cercetatorilor femeile se descurca mult mai bine in cadrul testelor de memorie. Barbatii au creierul cu 14% mai mare decat femeile, conform tomografiilor realizate asupra a 900 de femei si barbati din Olanda. Insa expertii sugereaza ca activitatea cerebrala a femeilor este mult mai crescuta, informeaza descopera.ro, care citeaza Mail Online. 

In cadrul celui mai recent studiu realizat de catre cercetatorii Universitatii Erasmus, femeile sunt mai putin inteligente decat barbatii, cu o diferenta de indice al IQ-ului de 3,75. Principalul autor, dr. Dimitri van der Linder, a declarat: ,,Creierul barbatilor este mai mare decat cel al femeilor, analizele noastre sugereaza ca aceasta ar fi cauza diferentei din cadrul testelor de IQ. Conform cercetarilor anterioare, creierul femeilor proceseaza mult mai usor informatia.”

Studiul sustine afirmatiile controversate ale lui Darwin din secolul XIX conform carora creierul barbatilor ar fi mai mare decat cel al femeilor. Ultimul studiu a analizat tomografiile si testele cognitive realizate asupra a 896 de subiecti cu varsta intre 22 si 37 de ani. Studiul publicat in revista Intelligence sugereaza ca barbatii au obtinut scoruri mult mai mari la sectiuni precum inteligenta sau constientizare spatiala. Insa femeile au obtinut un scor mult mai mare la testele de memorie. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img