joi, 28 martie, 2024

BARLAD: VENI, VEDI, VICI!

Distribuie:

Publicat:

Intr-un judet unde numeri grecii pe degetele de la o mana, cativa elevi iubitori ai limbii lui Homer vor reprezenta judetul Vaslui la olimpiada judeteana de neogreaca. Pentru examenul din data de 5 martie, s-au calificat 18 elevi, dintre care 16 din Barlad si doi din Vaslui.

Dintre barladeni, noua invata la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”: Andrei Bucataru, Radu Tudor Cazan,  Mara Cotae ,Ana-Maria Ghenghea,Aghdam Alexandru Meynaghi ,Sanziana Ioana Nicolau ,Daria Camelia Paraschiv ,Andreea Oana Plesu  si Iulia Elena Plesu

 Ana-Maria Ghenghea a reprezentat Romania la olimpiada internationala de neogreaca, organizata la Bucuresti, unde a ocupat locul doi. Adolescenta ,la vremea respectiva, nu avea decat un an de cand incepuse sa studieze limba neogreaca sub indrumarea profesoarei Afrodita Siriopol.

Adolescenta a descoperit frumusetea acestei limbi intamplator. Bunica ei a indemnat-o sa se inscrie ca membru simpatizant al Comunitatii Elene din Barlad pentru a invata dansurile grecesti. Aceste cursuri vin „la pachet“ cu cele de invatare a limbii si asa a pornit pe drumul performantei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img