vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: VIOLATORUL SI-A PUS CAPAT ZILELOR !

Distribuie:

Publicat:

@Violatorul eliberat din greseala s-a sinucis in timp ce vorbea cu un operator de la 112

Barbatul de 55 de ani, din Barlad, care era acuzat de viol asupra unei femei din localitatea Giurcani, s-a sinucis. El tocmai fusese eliberat din arest pentru ca procurorii nu au cerut la timp prelungirea mandatului de arestare.

La sfarsitul lunii noiembrie 2016, o femeie in varsta de 46 de ani din localitatea Giurcani a fost adusa la spitalul municipal din Barlad in urma unei tentative de sinucidere, dupa ce a baut clor. Dupa ce i s-au efectuat o serie de investigatii medicale si analize, victima, care era cunoscuta cu afectiuni psihice, a convins medicii sa o externeze pe proprie semnatura. Conform declaratiilor medicilor de la CPU, femeii i s-a prescris tratamentul indicat in cauza, aceasta prezentand o stare generala buna.
De notat ca, in momentul preluarii victimei de catre ambulanta, cei din familie nu au prezentat si nici nu au mentionat ca femeia ar suferi de vreo boala psihica sau de lipsa discernamantului.

FEMEIA EXTERNATA A DISPARUT IMEDIAT DUPA EXTERNARE

Dupa ce au ajuns la spital, rudele femeii de 46 de ani au constatat ca aceasta nu mai era acolo si au depus imediat o plangere la Politia Barlad.

Dupa 11 zile, femeia a revenit singura la domiciliu motivand celor din familie ca a fost luata cu forta de pe strada de catre un barbat si dusa acasa la acesta, unde a fost batuta si violata de mai multe ori.
Cei din familie au anuntat imediat politia, care in urma unei anchete l-au identificat pe Viorel Halanga, in varsta de 55 de ani, din localitatea Barlad. Acesta in urma unui probatoriu, a fost prezentat in fata magistratilor de la Judecatoria Barlad care au emis pe numele sau un mandat de arestare pentru 30 de zile.

SUSPECTUL A SUNAT LA 112 SI A AMENINTAT CA SE OMOARA

In urma unui viciu de procedura, din cauza ca procurorii au depus prea tarziu referatul pentru prelungirea mandatului de arestare, Viorel Halanga a fost eliberat din arest, urmand sa fie judecat in stare de libertate.

Numai ca, la nici doua zile dupa ce a iesit din arest, Viorel Halanga a sunat in cursul dupa-amiezii de vineri – 10 februarie, la numarul unic de urgenta 112 si a anuntat ca vrea sa se omoare. Operatorul, realizand gravitatea situatiei, a incercat sa traga de timp invocand o serie de motive menite sa-i distraga atentia de la gestul suicidal, trimitand insa intre timp echipaje ale ambulantei si politiei la domiciliul suspectului.

Cu toate eforturile depuse de operatorul de la 112, Viorel Halanga a ales sa-si duca amenintarea pana la capat, taindu-se cu un cutit in zona gatului, acesta decedand pe loc. Medicii ajunsi la fata locului nu au facut decat sa constate decesul.

Procesul care are ca obiect sechestrarea de persoane si violul, deschis pe numele lui Viorel H. va ramane fara cauza si se va dispune incetarea sa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img