marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Presedintele Traian Basescu a povestit, joi, dupa Summit-ul UE-Africa, vorbind despre problema datoriilor tarilor africane catre Romania, ca a avut o discutie, in timpul unei vizite facute in Libia, cu Muammar Gaddafi, care i-a spus ca el a avut datorii la Ceausescu, nu la Romania.

 Traian Basescu a precizat ca in cadrul Summit-ului UE-Africa nu s-a discutat despre problema datoriilor pe care tarile africane le au catre Romania, pentru ca este vorba despre o problema bilaterala.

El a povestit momentul vizitei pe care a facut-o in Libia, cand a discutat cu Muammar Gaddafi despre datoriile pe care aceasta tara le are catre Romania.

„Dumnezeu sau Allah sa il odihneasca pe Gaddafi, eu am discutat cu el si va pot spune ca am fost primul sef de stat primit intai in palat si apoi in cort. Prima data m-a primit in palat, dupa ce nu mai primise de vreo 20 de ani sefi de stat in palat, si l-am intrebat pe Gaddafi, a venit si punctul, ca aveam notat in dosar, datoria Libiei la Romania, si el: Eu nu am datorii la Romania, datoriile mele sunt la Ceausescu, l-ati omorat… Eu la el am avut datorii… Va dau un exemplu. Nu e neaparat de scris in presa, dar aceasta este abordarea”, a afirmat Basescu.

 Potrivit presedintelui Traian Basescu, Romania a valorificat mare parte din datorii, precizand ca nu este pregatit sa spuna „ce mai avem de luat si de unde”.

Presedintele Basescu a facut in noiembrie 2006 o vizita in Libia, in cursul careia s-a intalnit cu Muammar Gaddafi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite