vineri, 29 septembrie, 2023

Băuturi alcoolice confiscate la controlul de frontieră Oancea

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Puntului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, în cooperare cu autorităţile vamale, cantitatea totală de 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  un bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 19 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale tânărului, cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (cognac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exectitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img