BOBOTEAZA :Vasluienii au tinut piept GERULUI pentru APA SFINTITA-FOTO

Publicat:

Toate lacasele de cult din judetul Vaslui au fost luate cu asalt de catre miile de credinciosi in ziua de marti, 6 ianuarie, de Sarbatoarea Botezului Domnului.Desi vremea a fost una geroasa, vasluienii au stat la coada pret de cateva zeci de minute pentru a fi siguri ca ca vor lua Apa Sfintita.

In municipiul Barlad, la biserica „Sfantul Spiridon” de pe strada Vasile Parvan, curtea lacasului de cult s-a facut neincapatoare din cauza numarului imens de enoriasi prezenti. Tot in Barlad, la biserica „Domneasca” oamenii au venit inca de la ora 10 si s-au asezat la coada, desi stiau ca Apa Sfintita va fi impartita abia de la 11:30

Aglomeratie a fost si in Vaslui, unde la cel mai mare lacas de cult municipiu, aghiazma a fost impartita de groparul proxenet, Dumitru Baciu, in varsta de 52 de ani, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de minore. Situatie total diferita la biserica „Sfantul Ion” din Vaslui, unde impartirea apei sfintite s-a desfasurat intr-o maniera exemplara, sticlele cu apa au fost organizate intr-o imensa cruce (FOTO).

Si la Husi, oamenii s-au imbulzit pentru a lua Apa Sfintita. Desi afara era un ger cumplit, husenii au stat la coada linistiti la Episcopia Husilor pana cand au reusit sa ajunga la acele recipiente imense in care era depozitata aghiazma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img