joi, 28 martie, 2024

Breaking news! Guvernul cere de urgenta convocarea CSAT! Care sunt motivele

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a trimis Presedintiei o solicitare pentru convocarea de urgenta a sedintei CSAT, pentru aprobarea rectificarii bugetare. Guvernul sustine ca trebuie analizate si aprobate rectificarile de buget ale institutiilor din domeniul securitatii nationale. Sedintele CSAT pot fi insa convocate si la initiativa a cel putin o treime din membrii sai. PSD detine singur mai mult de o treime din membrii CSAT.

"Guvernul Romaniei a trimis, seara trecuta, presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei Consililui Suprem de Aparare a Tarii in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, cuprinse in proiectul primei rectificari a bugetului de stat pe anul 2018.

Executivul a facut acest demers in temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consililui Suprem de Aparare a Tarii.                  

Solicitarea de convocare a CSAT, in regim de urgenta, are in vedere necesitatea adoptarii primei rectificari bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare platii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natura salariala, cheltuieli cu asistenta sociala, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contributiei Romaniei la Uniunea Europeana, precum si finantarea activitatilor de combatere a pestei porcine africane", se arata intr-un comunicat al guvernului.

Cine convoaca CSAT
Potrivit legii de functionare, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii are 12 membri: presedintele Romaniei, prim ministru, ministrul Apararii Nationale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justitiei, ministrul Industriei si Resurselor, ministrul Finantelor, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

Tot legea CSAT prevede si cum se convoaca sedintele CSAT: o data pe trimestru, de catre presedintele tarii, dar si in alte situatii, la initiativa a cel putin o treime din membri (patru membri).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img