sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate – Tabelul care ne ajută să estimăm necesarul zilnic

Distribuie:

Publicat:

Așa cum corpurile noastre sunt făcute din apă, fiecare țesut, celulă și organ are nevoie de ea pentru a-și îndeplini funcțiile.

Hidratarea este crucială pentru reducerea greutății și pentru energie. În plus, o mulțime de reacții în lanț în organism necesită o hidratare suficientă, de exemplu, metabolizarea alimentelor.

Când nu hidrați suficient corpul, metabolismul încetinește și acest lucru împiedică pierderea în greutate.

Apa împiedică supra-alimentarea

Adesea, corpul poate să confunde foamea și setea. Din acest motiv, trebuie să consumați cantități suficiente de apă înainte de fiecare masă, pentru a evita creșterea în greutate și alte afecțiuni declanșate de deshidratare.

Rezultatele nefavorabile ale deshidratării

Constipație
Tensiune arterială scăzută
Crampe musculare
Gură uscată
Puncte slabe
Amețeli
Piele uscata
Dureri de cap
palpitații ale inimii

Deshidratarea cronică ar putea declanșa defectele grave ale organelor și ar putea conduce la pietre la rinichi, niveluri ridicate de colesterol, durere la nivelul articulațiilor și afectarea mușchilor.

Unele persoane sunt la risc crescut de deshidratare, incluzand pe cei care fac mult exercitiu fizic, au anumite probleme medicale sau nu consuma suficiente lichide de-a lungul zilei.

Pe masura ce inaintezi in varsta, creierul tau poate sa nu mai sesizeze semnele deshidratarii ca sa poata declansa mecanismul setei.

Daca esti ingrijorat ca nu bei suficienta apa, verifica-ti urina. Daca este de culoare galben deschis, inseamna ca esti bine hidratat.

Daca nu, insemna ca ai o problema, si ar trebui sa te stradui sa bei mai multe lichide.

De cât de multă apă ai realmente nevoie?

Credeți sau nu, fiecare persoană are nevoie de o cantitate diferită de apă. Această cantitate este condiționată de greutatea persoanei în cauză. Adică, cu cât greutatea este mai mare, cu atât mai multă energie și mai multă apă are nevoie organismul.

Adăugați 350 ml de apă la consumul zilnic de lichid pentru fiecare 30 de minute de exercițiu.

45 kg -> 1,98 l
50 kg -> 2,19 l
54 kg -> 2,365 l
59 kg -> 2,57 l
63 kg -> 2,78 l
68 kg -> 2,96 l
73 kg -> 3,16 l
77 kg -> 3,37 l
82 kg -> 3,58 l
86 kg -> 3,755 l
91 kg -> 3,96 l
95 kg -> 4,17 l
100 kg -> 4,38 l
104 kg -> 4,55 l
109 kg -> 4,76 l
113 kg -> 4,97 l
Cele mai bune moduri de a rămâne hidratat

Faceți-vă apa regimul dvs. zilnic – dacă beți un pahar de apă dimineața și înainte de a merge la culcare vă pune cu 950 ml în avans pentru atingerea cantității necesare.

Stabiliți obiective mici – puteți utiliza o sticlă de apă reciclabilă și puteți desena pe aceasta pentru a reprezenta obiectivele dvs. zilnice. Acest lucru vă va inspira să beți mai multă apă.

Îmbunătățiți gustul apei

Pentru a-i îmbunătăți gustul, dar fără a recurge la zahăr și calorii, poți adăuga fructe de pădure, lămâi, castraveți și așa mai departe la paharul de apă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img