vineri, 19 aprilie, 2024

Calin Popescu Tariceanu, ATAC VIOLENT la adresa lui Iohannis dupa declaratiile de la Cotroceni

Distribuie:

Publicat:

Seful Senatului Calin Popescu-Tariceanu il acuza pe presedintele Klaus Iohannis de partizanat politic si incitare la proteste, prin intermediul unui mesaj pe retelele de socializare. „Mi-e greu sa inteleg cum presedintele statului roman poate dezinforma cu atat de multa nonsalanta cu privire la protestele din tara”, spune Tariceanu dupa declaratiile facute de Klaus Iohannis la Cotroceni.

”Cu regret constat ca presedintele Iohannis a renuntat in integralitate la rolul sau constitutional de mediator si incita la proteste lansand tot felul de speculatii de la tribuna Palatului Cotroceni. Ca sef al statului, ca garant al Constitutiei, presedintele trebuia sa medieze starea de tensiune din societate. In schimb, presedintele Iohannis a devenit partizan si s-a angrenat intr-o lupta politica cu actuala majoritate parlamentara. Mi-e greu sa inteleg cum presedintele statului roman poate dezinforma cu atat de multa nonsalanta cu privire la protestele din tara.

Mai multe informatii false am sesizat in declaratia de presa a presedintelui:
  •  Sloganul „Jos mana de pe DNA!”. La finalul lunii noiembrie, ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat: ”Am facut din DIICOT, institutional vorbind, exact ceea ce este si DNA-ul. Si am facut asta in considerarea unei viziuni mai largi, intrucat, nu stiu, este de presupus ca in 10 ani, nu stiu, intr-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil ca vor fi reunite intr-una singura”. La acea vreme, presedintele a ignorat complet aceasta decizie de reorganizare a ministrului Pruna. Sa intelegem ca „jos mainile de pe DNA” este o referire la doamna Pruna? Vine cam tarziu, dupa mai bine de 2 luni.
  •  „Felul in care jandarmii au actionat fata de aceste grupuri de instigatori ma nemultumeste profund”. Inca de aseara am urmarit reactiile care au aparut in spatiul public cu privire la modul in care Jandarmeria a actionat. Nu a existat niciun repros la adresa acestora. Mai mult, cativa tineri le-au oferit joi lalele jandarmilor care asigura perimetrul din fata Palatului Victoriei, in semn de multumire pentru faptul ca miercuri noaptea i-au aparat pe protestatari de cei care au aruncat cu pietre, petarde, torte si alte obiecte contondente catre jandami. Rolul jandarmeriei este acela de a restabili ordinea publica. Presedintele nu face altceva decat sa incite pe mai departe.
  •  „O tara are un guvern sa se ocupe de astfel de situatii (asigurarea ordinii publice) nu sa dea ordonante seara”. Iar presedintele are rolul de a apara legea fundamentala a tarii. Este pacat faptul ca presedintele nu cunoaste ca Guvernul are dreptul sa legifereze prin ordonante pe anumite domenii sau materii.
Fac un apel la presedintele Iohannis sa reintre in cadrul constitutional al atributiilor pe care functia le impune” scrie Tariceanu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img