vineri, 29 septembrie, 2023

Cantitate impresionantă de ţigări confiscată  la frontiera cu Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 4.500 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 45.000 de lei.

În data de 20 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Astfel, pe timpul acţiunii, colegii noştri au observat un autoturism de culoare închisă ce se deplasa cu viteză pe DN24C, pe raza localităţii de frontieră Româneşti, judeţul Botoşani.

În momentul observării echipajului poliţiei de frontieră, conducătorul autoturismului a mărit viteza de deplasare, virând pe un drum agricol către interiorul teritoriului naţional, abandonând mai multe colete voluminoase.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în acele colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 90.000 de ţigarete (4.500 de pachete) cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 45.000 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

 În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În vederea clarificării evenimentului reprezentanţii structurilor poliţiei de frontieră din România şi Republica Moldova efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor care au concurat la producerea acestui eveniment luând toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img