joi, 25 aprilie, 2024

Care sunt bolile pentru care se acordă bursă medicală. Cererile se depun pe tot parcursul anului şcolar

Distribuie:

Publicat:

De bursa medicală pot beneficia eleviii din învățământul preuniversitar de stat înscriși la cursurile cu frecvență, inclusiv celor școlarizați la domiciliu sau care urmează cursurile în școala de spital.

Bursele medicale se acordă inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare şi indiferent de venitul net lunar al familiei. De asemenea, se poate cumula cu bursa de merit, de studii sau de performanţă. Părinţii pot depune cererile pentru acest tip de bursă pe toată perioada anului şcolar.

Bursele medicale se acordă elevilor cu deficiențe sau afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului, structurate tipologic, conform Ordinului ministrului sănătății și al ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr. 1.306/1.883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap și a modalităților de aplicare a acestora, cu modificările și completările ulterioare, informează edupedu.ro.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img