sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cativa ieseni au dat lovitura. In aceasta fabrica din Iasi a fost tapitat scaunul pe care a stat Papa Francisc – FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Mai multi ieseni au dat lovitura odata cu venirea Papei Francisc in tara noastra • Acestia au lucrat la un element aflat in centrul atentiei in timpul vizitei Suveranului Pontif din Capitala Romaniei • Timp de mai multe zile au lucrat in schimburi, pentru a se putea achita de obligatii

 

O echipa de tineri ieseni a reusit sa dea o lovitura de imagine odata cu venirea Suveranului Pontif in tara noastra. Iesenii au fost contractati de o societate din Reghin sa lucreze la matlasarea scaunului papal pe care a stat Papa Francisc in catedrala "Sf. Iosif" din Bucuresti.

Scaunul papal a fost special realizat pentru aceasta ocazie de designerul Mihai Grama si produs în România de Mobila Dalin. Împreuna cu scaunul papal au fost realizate si scaunele suitei papale. Modelul tapiteriei a imitat un element decorativ din pictura altarului Catedralei "Sf. Iosif" din Bucuresti. Este vorba de un model centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lacas de cult. Matlasarea a fost facuta de firma Pernador din Iasi, societate care a colaborat cu Mobila Dalin tocmai pentru pregatirea venirii Suveranului Pontif in catedrala din Capitala. Cei de la Iasi au explicat in amanunt cum au ajuns sa lucreze pentru un astfel de eveniment major.

"Noi colaboram de ceva vreme cu cei care au realizat scaunul papal pentru vizita de la Bucuresti. In colaborare cu ei am facut scaunul si mai multe banchete care au fost asezate in catedrala in timpul vizitei papei Franscisc. Am lucrat la acestea circa 76 de ore, in mai multe zile, in doua schimburi. Termenul a fost foarte scurt, insa suntem bucurosi ca am reusit sa ducem la indeplinire proiectul. Noi am deschis firma in urma cu trei ani si avem 15 angajati. Producem perne, pilote si oferim servicii de matlasare. Cu cei de la Reghin colaboram de cateva luni", a spus Bogdan Bagiag, coordonatorul proiectului firmei.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img