vineri, 29 martie, 2024

CCR discută pe 30 mai sesizarea PNL asupra legii privind măsuri alternative la executarea pedepselor

Distribuie:

Publicat:

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 30 mai sesizarea PNL în legătură cu legea privind măsuri alternative la executarea pedepselor privative de libertate, au precizat, pentru AGERRES, oficiali ai CCR.

"PNL a luat decizia de a ataca la CCR legea privind regimul alternativ de executare a pedepselor privative de libertate, care, din păcate, a fost transformată de coaliţia majoritară într-o lege de scoatere din închisoare a celor condamnaţi pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie", a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban.

PNL invocă în sesizarea către CCR, depusă de Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, faptul că această lege încalcă dispoziţiile art.1 alin. (4) şi (5), art. 61 alin. (2), art. 74 alin. (4) şi art. 75 din Constituţie.

Conform liberalilor, actul normativ încalcă principiul bicameralismului, dispoziţiile constituţionale referitoare la iniţiativa legislativă aparţinând deputaţilor şi senatorilor, precum şi principiul securităţii juridice.

Anterior, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să sesizeze Curtea Constituţională privind acest act normativ, instanţa de constituţionalitate stabilind termen tot pe data de 30 mai. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img