joi, 25 aprilie, 2024

Ce alimente cresc colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Colesterolul crescut poate duce in timp la ingrosarea arterelor si chiar la aparitia unor probleme de inima, de aceea este bine ca valorile lui sa ramana in limitele normale. Afla ce alimente este bine sa eviti in cantitati mari pentru a nu iti pune in nici un fel in pericol sanatatea.

Carnea grasa

Extrem de gustoasa uneori, carnea grasa nu este vazuta la fel de organismul tau, caruia ii dauneaza atunci cand este consumata in exces. Incearca sa incluzi mai des in meniul tau carnea preparata la gratar, alaturi de salate de legume proaspete. Evita pe cat posibil sa o prajesti si limiteaza consumul la 2-3 zile pe saptamana.

Unul si margarina

Un pachet de 100 g de unt contine 215 mg colesterol, iar o lingura, 30 mg. Desi au un gust placut, foloseste-le cat mai putin in prepararea prajiturilor si diverselor creme sau pentru prajit. Margarina este mai periculoasa decat untul, intrucat aceasta contine grasimi trans, cel mai periculos tip de grasimi, care cresc nivelul colesterolului rau.

Produsele de patiserie

Grasimile trans se regasesc si in majoritatea produselor de patiserie, acestea blocand arterele si crescand valorile colesterolului. Alege in locul acestora gustari sanatoase sau prepara-le acasa cu ingrediente cat mai putin procesate, pe cat posibil.

Branzeturile grase

Dau gust oricarui preparat, insa o portie de 100 g poate avea in jur de 120 mg colesterol. Cele mai grase sunt cascavalul, crema de branza sau branza de burduf. Consuma-le doar ocazional, in cantitati moderate.

Dulciurile

De la prajituri pline de crema, la tarte, briose sau simpla tableta de ciocolata, dulciurile procesate contin de obicei unt, margarina si mult zahar, la care se adauga numerosi coloranti si aditivi alimentari, care cresc colesterolul. Gogosile, de asemenea, prajite in ulei, nu sunt o alegere fercita pentru un stil de viata sanatos.

sursa: clickpoftabuna.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img