Ce inseamna sa intri in INSOLVENTA PERSONALA

Publicat:

Alesii au decis sa voteze o lege a falimentului personal, la patru ani de cand primul proiect de acest fel a fost depus in Parlament. Si pentru ca sunt mai multe propuneri, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor va decide ce forma a legii va intra in discutia plenului. Odata cu adoptarea acestei legi, romanii care au credite in franci elvetieni ar putea cere sa intre in insolventa.  Este vorba despre cei care au cel putin doua datorii si dovedesc faptul ca nu le pot plati in decurs de 30 de zile de la data scadenta. Alte propuneri mentioneaza un termen de 120 de zile.

Insolventa personala inseamna, printre altele, ca persoana va scapa de procedura de executare silita, cum ar fi cea pentru o locuinta. Procedura poate dura insa pana la cinci ani. Cel care o solicita trebuie sa depuna la tribunalul in a carui raza teritoriala isi are domiciliul o cerere in acest sens, alaturi de o lista cu bunurile pe care le are si cu veniturile pe care preconizeaza ca le va avea in urmatorii cinci ani. Tot la dosar trebuie sa ataseze o declaratie pe proprie raspundere privind motivele pentru care nu-si mai poate plati datoriile, dar si o propunere de plan pentru plata datoriilor.

Odata intrat in insolventa, un datornic va raporta toate cheltuielile catre un administrator judiciar, desemnat de instanta. Cu alte cuvinte, adio telefoane scumpe, vacante sau alte cheltuieli ce pot fi considerate inadecvate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img