sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce nu știi despre ortodonție și aparate dentare

Distribuie:

Publicat:

Cu siguranță, atunci când te gândești la un aparat dentar, îți apare în minte exact un zâmbet cu brackeți metalici. Cu toate acestea, acum ai posibilitatea să alegi aparate cu brackeți, aparate tip aliniatori detașabili sau chiar aparate linguale, complet invizibile din exterior pentru că se montează pe partea interioară a dinților. Iar pentru cei curajoși, există fire metalice colorate care pot împrumuta brackeților din personalitatea celui care îi poartă.

Atunci când auzim expresia “tratament ortodontic”, o asociem negreșit cu îndreptarea dinților. Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare, cum ar fi poziționarea necorespunzătoare a dinților pe arcade (dinți strâmbi, înghesuiți), malocluzii dentare sau dezvoltări anormale a oaselor maxilare.

Utilizarea unui aparat dentar pentru corectarea acestor probleme reprezintă mai mult decât obținerea unui zâmbet frumos. Tratamentul ortodontic are un impact pozitiv asupra întregii sănătăți orale din mai multe motive:

Dinții înghesuiți sau strâmbi pot îngreuna ritualul de igienizare zilnică acasă. Periajul dentar ar putea să nu elimine toate bacteriile și resturile alimentare, favorizând apariția cariilor, a afecțiunilor parodontale și chiar pierderea dinților.

Dinții aliniați necorespunzător pe arcadă și mușcătura incorectă pot afecta negativ capacitatea de a mesteca alimente, de a ne alimenta corect, pot genera dificultăți de vorbire, uzura excesivă a smalțului, dar și probleme la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare

Aparatul dentar – soluția pentru un zâmbet sănătos și frumos

Ortodonția poate schimba estetica zâmbetului, făcându-i pe oameni mai încrezători, indiferent de vârsta pe care o au.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img