vineri, 29 martie, 2024

Ce risti daca nu tratezi polipii

Distribuie:

Publicat:

– alergiile respiratorii;

– astmul;

– amigdalitele;

– bronsitele;

– virozele respiratorii.

CUM SE TRATEAZA

Prezenta acestor formatiuni la nivelul nasului poate fi confirmata in urma unei consultatii de specialitate efectuate de catre medicul pediatru (in cazul copiilor) sau ORL-ist. O metoda sigura si relativ simpla de a depista polipii este endoscopia. Dupa consultatie, in functie de diagnostic, medicul va prescrie tratamentul adecvat. De asemenea, pentru fluidizarea secretiilor nazale sunt foarte eficiente instilatiile cu ser fiziologic sau cu apa sarata, iar pentru decongestionare este indicat serul efedrinat 0,5-1%. Se va evita curatarea cailor nazale cu ajutorul tampoanelor de vata, pentru ca aceasta metoda poate duce la suprainfectii.

In multe cazuri, medicii recomanda drept cea mai eficienta metoda de tratament interventia chirurgicala. Cu toate astea, extirparea polipilor nu rezolva pentru totdeauna problema, acestia refacandu-se adesea, in ciuda unei operatii corecte. Recuperarea postoperatorie se realizeaza cu ajutorul unei alimentatii corecte si printr-o vitaminizare corespunzatoare. In cazul copiilor, se vor evita spatiile supraincalzite si neaerisite, fiind recomandate plimbarile in aer liber.

DE CE TREBUIE TRATATA ACEASTA AFECTIUNE

Una dintre cele mai frecvente urmari ale ignorarii acestei afectiuni este otita medie. Polipii intretin de multe ori o inflamatie a faringelui, care, la randul ei, antreneaza procesul inflamator catre urechea medie. La sugari si copiii mici, riscul de a face astfel de infectii este dublat de configuratia urechii medii, caracteristica acestei varste: canalele care asigura comunicarea dintre urechea medie si faringe favorizeaza stagnarea secretiilor care in mod normal se elimina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img