miercuri, 27 martie, 2024

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă minerală constant. Adevărul pe care nu mulți îl știu

Distribuie:

Publicat:

Nu mai este un secret faptul că medicii recomandă ca fiecare persoană să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi, mai ales acum când canicula s-a instalat în adevăratul sens al cuvântului la noi în țară. Ei bine, nu sunt deloc puțini cei care se hidratează cu apă minerală constant, astfel că a sosit momentul adevărului. Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă o bei zile la rând!

Fie că bem apă plată, suc sau apă minerală, pentru unii este important doar să consume lichide, însă lucrurile nu stau deloc așa, fiindcă trebuie să fim foarte atenți la acest aspect, în funcție de ceea ce ne dorim pentru sănătatea noastră și corpul pe care-l avem.

Ce se întâmplă cu corpul tău când consumi apă minerală des

Ei bine, dacă ai ajuns aici este clar că ești un împătimit al apei carbogazoase și vrei să vezi ce se întâmplă cu corpul tău dacă o consumi constant. Nu vă mai ținem în suspas și, spre surprinderea tuturor, vă spunem faptul că apa minerală are efecte terapeutice recunoscute, așa că rehidratează organismul și potoleşte setea.

Mai mult decât atât, spre deosebire de sucuri, nu are calorii și nici nu îngrașă, astfel că în ciuda numeroase zvonuri apărute despre ea, poate fi consumată cu încredere de către orice persoană care nu are interdicție de la medic și nu se luptă cu kilogramele în plus.

Apa minerală, beneficii pentru corpul uman

Ce-i drept, mulți se feresc de apa carbogazoasă pe urma unor speculații nefondate, însă specialiștii care au analizat cu mare atenție efectele ei pe termen lung au constatat o serie de beneficii, precum cele enumerate mai sus.

De asemenea, în apa minerală se găsețte calciul și magneziul, ambele esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, astfel că magneziul reglează tensiunea arterială, iar calciul îmbunătățește sănătatea oaselor.

Totuși, cei care au probeme cu greutate, trebuie să țină cont de faptul că apa minerală, consumată pe termen lung, ascunde un efect neplăcut. Mai exact, conform unor studii ale oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Birzeit, favorizează creşterea în greutate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img