vineri, 29 septembrie, 2023

Cea mai BATRANA femeie din lume a implinit 116 ani

Distribuie:

Publicat:

Japoneza Misao Okawa, cea mai batrana femeie din lume, a implinit varsta de 116 ani, miercuri, si a sarbatorit evenimentul mancand sushi si dulciuri.

isao Okawa, provenind dintr-o veche familie de comercianti de kimonouri din orasul Osaka, a fost vizitata in azilul de batrani in care locuieste de primarul acestui oras japonez, Takehiro Ogura, care i-a oferit un buchet de flori.

Purtand un kimono roz si o floare rosie in par, sarbatorita parea sa se afle intr-o forma fizica foarte buna, potrivit unui angajat al azilului. “Chiar s-a ingrasat putin. Mananca in fiecare zi sushi, dar uneori si tocana de vita, spaghete, sashimi (peste crud)”, a adaugat acelasi angajat.

Intrebata despre sentimentele pe care i le inspira aceasta aniversare, Misao Okawa a raspuns cu simplitate: “a trecut ceva vreme”.

Anul trecut, Misao Okawa a primit un certificat Guinness World Records care ii confirma statutul de cea mai batrana femeie din lume, chiar daca un site oficial chinez afirma ca o femeie de 127 de ani traieste inca intr-o regiune din vestul Chinei.

Misao Okawa s-a nascut pe 5 martie 1898, s-a casatorit in 1919 si a avut trei copii.

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img