Cea mai buna prajitura cu budinca si nuci

0
86

Ingrediente:

Pentru primul strat:
230 gr faina necernuta
40 gr unt moale
230 gr nuci pecan sau nuci simple

Pentru stratul din mijloc:
230 gr zahar
1 cutie de crema de branza (moale)
cca 120 gr frisca de casa

Pentru stratul de deasupra:
1 plic de budinca de vanilie instant
1 plic de budinca de ciocolata instant
cca 700 ml lapte rece

Pentru decor:
ciocolata data pe razatoare
frisca de casa

Mod de preparare:

Primul strat:
Mixeaza untul cu faina si nucile tocate, ca sa obtii un aluat faramicios. Pune compozitia intr-o tava gresata si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, petnru 15-20 de minute (pana prinde o culoare rumena). Lasa apoi blatul la racit.

Stratul din mijloc:
Mixeaza crema de branza cu zaharul, apoi pune frisca. Intinde compozitia peste primul blat.

Stratul de deasupra:
Mixeaza laptele cu ambele plicuri de budinca. In momentul in care s-a intarit compozitia, intinde-o peste stratul din mijloc.

Decoreaza cu frisca, ciocolata. Acopera apoi prajitura si bag-o in frigider pana in momentul servirii.