Ingrediente:
Pentru primul strat:
230 gr faina necernuta
40 gr unt moale
230 gr nuci pecan sau nuci simple
Pentru stratul din mijloc:
230 gr zahar
1 cutie de crema de branza (moale)
cca 120 gr frisca de casa
Pentru stratul de deasupra:
1 plic de budinca de vanilie instant
1 plic de budinca de ciocolata instant
cca 700 ml lapte rece
Pentru decor:
ciocolata data pe razatoare
frisca de casa
Mod de preparare:
Primul strat:
Mixeaza untul cu faina si nucile tocate, ca sa obtii un aluat faramicios. Pune compozitia intr-o tava gresata si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, petnru 15-20 de minute (pana prinde o culoare rumena). Lasa apoi blatul la racit.
Stratul din mijloc:
Mixeaza crema de branza cu zaharul, apoi pune frisca. Intinde compozitia peste primul blat.
Stratul de deasupra:
Mixeaza laptele cu ambele plicuri de budinca. In momentul in care s-a intarit compozitia, intinde-o peste stratul din mijloc.
Decoreaza cu frisca, ciocolata. Acopera apoi prajitura si bag-o in frigider pana in momentul servirii.