joi, 28 martie, 2024

Ceaiurile de care ai nevoie zilnic: Încetinesc îmbătrânirea și pot înlocui cafeaua

Distribuie:

Publicat:

Cele mai bune soluții pentru a încetini îmbătrânirea sau măcar pentru a o face mai frumoasă și mai sănătoasă este chiar dieta noastră zilnică, mai exact stilul de viață pe care îl adoptăm, ce cele mai multe ori, conștient sau nu, după vârsta de 40-45 de ani.

Pe lângă un aport caloric, dar mai ales de nutrienți, minerale și vitamine, potrivit cu nevoile pe care le avem după această vârstă, un alt punct important al stilului de viață sănătos este cel al hidratării.

Iată cele mai bune 6 ceaiuri care reduc din ritmul de îmbătrânire

Ceaiul verde

Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri pe care le puteți bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.
”Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamațiilor și chiar potențial prevenirea cancerului.

Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și a reduce daunele celulare cauzate de toxine și de radicalii liberi, care pot cauza încetinirea semnificativă a metabolismului. Îi absorbim în principal prin intermediul compușilor vegetali, fitonutrienților și aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm și ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde”, spune nutriționistul Trista Best,citată de Eat This.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img