vineri, 19 aprilie, 2024

Cele 10 nevoi ale unei femei. Ce asteapta de la un barbat

Distribuie:

Publicat:

De fapt, ce isi doresc femeile? Acesta este una dintre intrebarile la care tot mai multi barbati incearca sa afle raspunsul. “Ei bine, din punct de vedere psihologic nu se poate vorbi de elemente comune ce pot descrie universul unei femei. Fiecare are un istoric personal, un mod in care a fost crescuta, evenimente pozitive sau negative care au marcat-o, asteptari mai mari sau mai mici de la propria persoana sau de la ceilalti. De asemenea, mai conteaza nivelul de cultura, calitatea prietenilor, starea de sanatate, varsta sau profesia”, precizeaza psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.

“In fond, femeia este un univers aparte. Cu propriile legi, stabilite in cadrul istoriei personale, cu propriile dorinte, ce apar din nevoia de a se simti apreciata sau dorita, ea poate fi complexa sau simpla, iar asta depinde, de cele mai multe ori, de barbat. Daca acesta stie sa o inspire, castigul va fi de ambele parti, pentru ca nimic nu este mai frumos decat o femeie care se simte iubita si apreciata de partener”, explica psihoterapeutul pentru Gandul.

in opinia specialistului, dincolo de misterul pe care il afiseaza, femeile pot avea anumite nevoi:

1. Nevoia de afectiune, de a se simti implinita, dorita. Aceasta nevoie stimuleaza stima de sine, increderea, dorinta de a construi, de a oferi, dar si de a primi.

2. Nevoia de protectie. Sunt foarte multe femei care vorbesc de aceasta nevoie ca de aer. De aceea, pentru o femeie este important ca barbatul din viata ei sa aiba acel ceva care sa o faca sa se simta protejata sau in siguranta. Din acest motiv, de multe ori, ea cauta un barbat care are o cariera, relatii, bani, maturitate. Multe femei se casatoresc cu barbati mai in varsta, cu un rol social evident sau cu o avere consistenta, pentru ca, in subconstient, se simt in siguranta.

3. Nevoia de familie. Pentru femei, poate mai mult decat pentru barbati, familia este foarte importanta. O familie care se sprijina pe sentimente de dragoste reprezinta visul cel mai de pret. in acest mod, ele se pot gandi si la copii, pot imbratisa rolul de mama sau de sotie model.

4. Nevoia de dragoste. Femeile se hranesc cu sentimente, cu vorbe frumoase, cu povesti de dragoste. Ele traiesc mai degraba povestea pe care si-o imagineaza decat realitatea. in general, pentru ea, dragostea este mai presus decat sexul, iar un simplu buchet de flori o poate face sa se simta dorita, iubita, apreciata si implinita. Din pacate, lumea de azi “arde” etape. A cuceri o femeie nu mai reprezinta mare lucru, pentru ca a avea o femeie conteaza mai mult.  Barbatii nu inteleg insa ca pot avea trupul unei femei, dar nu si sufletul. si tocmai pentru ca lumea tinde sa mearga pe repede inainte, femeia este cea care sufera cel mai mult. intr-o lume corecta, intr-o lume creata de femei, povestile de dragoste ar fi realitati, iar lumea ar fi mai buna.

5. Nevoia de sex. Da, si femeia are nevoie de sex, dar nu de ceea ce se prezinta in filmele pentru adulti, nici de ceea ce sunt dispusi cei mai multi dintre barbati sa ofere. Pentru femeie, sexul inseamna preludiu si postludiu, complimente, o muzica buna, o promisiune, o soapta, o atingere. si mai inseamna si timp, deschidere, incredere in ea si in partener, pentru ca doar asa putem vorbi si de orgasm.

6. Nevoia de maternitate. Femeia detine cheile universului. Este creatie si creator in egala masura, pentru ca poate da viata. Din pacate, nu depinde doar de ea acest lucru, dar tendinta societatii este sa o judece pentru aproape orice are legatura cu rolul de parinte.  O mama poate fi mai buna sau mai rea, in functie de trecutul ei, de partener, de starea de sanatate si de societate. Rolul este mult mai complex decat pare la prima vedere.

7. Nevoia de prieteni. Tocmai pentru ca stima de sine se formeaza in relatie cu ceilalti, si femeia are nevoie de prieteni, pe care sa se poata baza, cu care sa poata discuta.

8. Nevoia de libertate. Indiferent daca vorbim de o femeie casatorita sau nu, nevoia de libertate este o nevoie fireasca. Libertatea o poate face sa se intoarca cu drag acasa, nu din obligatie, sa o determine sa aiba propriile preocupari sau prieteni.

9.  Nevoia de intimitate. Poate mai pregnanta decat la barbat, aceasta nevoie vine din dorinta femeii de retragere in sine, de recapatare a fortelor sau pur si simplu din nevoia de a fugi de lume.

10. Nevoia de a se aranja, de a se schimba. Trairile femeii sunt intense pe tot parcursul vietii, asa ca aceasta are nevoie sa se redescopere sau sa se redeseneze, sa isi sublinieze anumite trasaturi, in functie de varsta sau de stare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img