joi, 29 februarie, 2024

Cetăţeni indieni depistați la frontiera cu Ucraina – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat opt cetăţeni din India, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen. Cei în cauză au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza Acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor. 

În data de 25.08.2021, în baza schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

În timpul misiunii, au fost depistate pe raza localităţii de frontieră Baranca – Hudeşti, în imediata apropiere a râului Prut, opt persoane, care au încercat să treacă ilegal frontiera peste râul Prut. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani, pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor efectuate și ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Ucraina, s-a stabilit faptul că cei opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 48 de ani, sunt cetăţeni din India şi au încercat să intre ilegal din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană şi Ucraina, cei opt cetăţeni au fost preluaţi  de autorităţile statului vecin.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img