luni, 27 martie, 2023

Cine este Generalul Razvan Ionescu, noul prim-adjunct al sefului SRI

Publicat:

Noul prim-adjunct al SRI care ii va lua locul generalului Florian Coldea, recent suspendat din functie, este generalul Razvan Ionescu, in varsta de 45 de ani.

Domnul general de brigada Razvan Ionescu are 45 de ani si o experienta de peste doua decenii in munca operativa a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei in SRI, domnul general de brigada Razvan Ionescu a ocupat mai multe functii, atat in cadrul unitatilor centrale, cat si teritoriale, unde a avut succese operationale de anvergura, in parteneriat cu servicii de intelligence din spatiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizata transfrontaliera, respectarea regimurilor internationale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internationale, migratie si terorism.

A fost incadrat in SRI cu gradul de capitan si a absolvit ca sef de promotie cursurile de initiere. A fost avansat la gradul de general de brigada in primavara anului 2016 si anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere. In activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii institutionali ai SRI, atat interni, cat si externi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite