miercuri, 1 mai, 2024

Cine l-a ucis pe Martin Luther King?

Distribuie:

Publicat:

Cine l-a ucis pe Martin Luther King? Martin Luther King Jr.a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Ce spunea Martin Luther King

„Predica este pentru mine un proces dual. Pe de o parte mă străduiesc să schimb sufletele tuturor indivizilor pentru că şi societatea să se modifice. Pe de altă parte trebuie să modific întreaga societate pentru că şi în sufletul individului să apară o schimbare. De aceea trebuie să mă ocup de şomaj, sărăcie şi nesiguranţa economică.”

Cine l-a ucis pe Martin Luther King?

Povestea oficială. Martin Luther King, liderul mişcării americane pentru drepturile omului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost asasinat la Lorraine Motel în Memphis, Tennessee. S-a intamplat pe 4 aprilie 1968, la vârsta de 39 de ani. Vinovat pentru asasinat a fost gasit James Earl Ray. Acesta, un evadat din Penitenciarul Missouri, a fost arestat pe Aeroportul Heathrow din Londra pe 10 martie 1969 şi extrădat în SUA. A fost condamnat la 99 de ani de închisoare.

Povestea neoficială, este, însă, mult mai complicată: există speculaţii conform cărora Ray a fost folosit ca ţap ispăşitor, la fel că Lee Harvey Oswald în asasinarea lui John F. Kennedy. Unii spun că mărturia lui Ray a fost forţată sub ameninţarea pedepsei cu moartea, iar mulţi suspectează că asasinarea lui Luther King, autorul celebrului discurs “I Have a Dream”, a fost o conspiraţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img