Circarul din Consiliul Local Husi s-a dat din nou in spectacol – FOTO

Publicat:

Liviu Iacob, consilierul local din partea Partidului National Liberal perturba fiecare sedinta de consiliu, transformand sedintele intr-un veritabil circ. Asa a evoluat sedinta de joi, care a început promitator, într-o maniera pasnica si care parea sa decurga într-o eficienta maxima, presedinte de sedinta fiind numit Aurel Caciula, din partea Partidului Social Democrat.
Pe ordinea de zi au fost optsprezece puncte. sedinta a început cu sectiunea diverse unde s-a discutat intens tema „Marii Asfaltari”. Iar de aici totul a luat o întorsatura de mahala, un circ total, presedintele de sedinta fiind total depasit de situatie. „Tupeu de ghertoi”, cum a fost poreclit Liviu Iacob, a vorbit tot timpul peste alti interlocutori, luand în bataie de joc orice subiect, nerespectandu-l pe presedintele de sedinta. Nu s-a limitat doar la a întrerupe sedinta si la a vorbi fara sa-i fie acordat cuvantul de catre presedintele de sedinta. Cand primarul a anuntat ca împreuna cu echipa lui si cu juristul primariei vor incepe demersurile pentru rezilierea contractului cu firma care trebuia sa se ocupe de asfaltarea municipiului Husi, Liviu Iacob a luat foc: “Sunteti sigur ca o sa va descurcati cu renumitul jurist Ioan Lazar? Sunteti sigur ca va face acesta fata presiunilor facute de firma constructoare?”. Intr-adevar, Ioan Lazar are un trecut dubios. Astfel, intre anii 2009-2012, Lazar a fost cercetat împreuna cu mai multi functionari din cadrul Primariei Municipiului Husi, în cinci dosare penale, în care au fost reclamati pentru savarsirea mai multor infractiuni de abuz în serviciu, întrucat nu si-ar fi îndeplinit atributiile în ceea ce priveste dreptul de proprietate al reclamantilor. Spre uimirea tuturor, din cercetarile efectuate nu s-a putut proba vinovatia sau incompetenta acestui numit Lazar Ioan.

Colac peste pupaza, atunci cand primarul Ioan Ciupilan a mers sa-si aduca o sticla cu apa, acesta a cerut imediat supunerea la vot pentru suspendarea sedintei, însa colegii de sedinta au refuzat. Dupa o jumatate de ora, acest circar pe numele sau Liviu Iacob, a disparut din sala, iar sedinta a continuat in conditii civilizate.

Cel mai probabil acest consilier este bagat în Consiliu Local de catre Partidul National Liberal doar pentru a-si distra colegii sau pentru a le distrage atentia de la un subiect anume. Perioada de glorie a lui „Tupeu de Ghertoi” s-a încheiat o data cu terminarea mandatului primarului Tudor Stafie, care era doar o marioneta a lui LIviu Iacob.

Dupa ce conflictul verbal dintre Liviu Iacob si primarul Ioan Ciupilan s-a încheiat si s-a trecut la ordinea de zi, fostul senator al Partidului Social Democrat, Gheorghe Hoha, mai avea putin si adormea cu pixul în mana, fiind cel mai probabil foarte îngrijorat de problemele husenilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img