Compania Naţională de Investiţii anunţă pe SICAP licitaţie pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea sediului istoric al Academiei Române, precum şi pentru construirea unui corp nou, în incinta imobilului din Calea Victoriei nr. 125-127.
Contractul are o valoare totală estimată de 124.646.129 lei, fără TVA.
În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 60%, experienţa profesională 20%, iar demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane – 20%, potrivit Agerpres.
Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea şi 30 luni execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie de bună execuţie este de cinci ani. Termen limită pentru primirea ofertelor: 11 martie.
Guvernul a aprobat la mijlocul lunii noiembrie, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea sediului istoric al Academiei Române şi pentru construirea unui corp nou (aulă).
Investiţia urmăreşte transformarea Academiei Române în clădire istorică cu destinaţia de muzeu, amenajată la standardele europene impuse pentru muzeele din marile Capitale ale lumii.
"Sediul Academiei Române din Bucureşti se află, în prezent, într-un imobil construit în perioada 1911-1923 şi consolidat şi reabilitat în perioada 2007-2008, încadrat în clasa de risc seismic I. În acest context, investiţia presupune introducerea unor pereţi noi de beton armat, cămăşuirea anumitor pereţi existenţi din zidărie, înlocuirea planşeelor existente din lemn cu planşee din beton armat. În plus, faţă de modernizarea şi reabilitarea corpului existent, se propune extinderea acestuia cu o construcţie nouă", informa la momentul respectiv Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
Aula nou construită va constitui o extindere la clădirea existentă, pe o suprafaţă de 8.500 mp, şi va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, birourile, dar şi săli de întruniri şi spaţii de primire şi protocol.