sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cod galben de ninsori si viscol in 4 judete ale Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta se afla sub atentionare Cod galben de ninsori si viscol pana la ora 14:00, in timp ce restul tarii a intrat sub informare meteo de vant si ninsori slabe, pana miercuri seara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta rafalele de vant vor depasi 55 — 60 km/h si temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite, iar in sud-estul judetului Constanta vor fi precipitatii mixte.

De asemenea, in regiunile din sudul si sud-estul tarii, vantul va avea intensificari cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local in judetele Ialomita, Buzau, Braila, Tulcea si Vrancea rafalele vor depasi 55 — 60 km/h. In Banat, Oltenia, jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea, temporar vor fi ninsori in general slabe.

Totodata, in zona municipiului Bucuresti temporar vantul va atinge 40 — 50 km/h si vor fi intervale de timp in care va ninge slab.

“Pentru Bucuresti, caracteristica principala din punct de vedere meteorologic va fi vantul, care va sufla destul de puternic, cu pana la 50 de km/h. Intensificarile vantului vor fi prezente inca din aceasta seara pana miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slaba si va cadea sporadic, din cand in cand. In rest, in cele doua judete din sud-vest (Caras-Severin si Mehedinti, n.r.) si in alte doua judete din sud-est (Calarasi si Constanta, n.r.), unde este emisa atentionare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zapada viscolita va fi mai pregnant. In acele zone, vantul va sufla si cu 60 km/h. In cursul zilei de maine (marti, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea si, in functie de acestea, vom actualiza sau nu atentionarea sau informarea de vreme rea”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In functie de evolutia meteorologica, ANM va actualiza atentionarile emise luni.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img