15 ceaiuri pentru tuse seaca si dureri in gat

0
56

Tusea seacă și durerile în gât sunt specifice gripei și infecției cu noul coronavirus. Pentru ameliorarea acestora poți bea diverse ceaiuri din plante, care au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și emoliente.

Nu consuma cantități mari de ceai, mai ales dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi și alte tratamente pentru diverse boli. Indiferent cât de sănătoase ar fi ceaiurile, ține cont că agravarea simptomelor trebuie imediat semnalată medicului, care îți poate recomanda un tratament mai puternic!

Vezi mai jos 15 ceaiuri care te pot ajuta să scapi de tuse și dureri în gât.

Ceai de ghimbir

Ajută la ameliorarea tusei, durerilor în gât, dar și a febrei. Evită consumul excesiv, deoarece poate duce la diaree.

Ceai de mușețel

Are un gust foarte plăcut, calmează durerile în gât și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice. Poți face și gargară cu ceai de mușețel.

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Este dulce, așa cum îi spune și numele, și sprijină expectorația, ajutând totodată la ameliorarea astmului și a senzației de „ace” în gât.

Ceai din rădăcină de nalbă mare (marshmallow root)

Calmează iritațiile gâtului, tusea seacă și simptomele astmului sau bronșitei.

Ceai de licheni de piatră (iceland moss)

Conține substanțe care au efect benefic asupra tractului respirator. Are un gust ușor amărui, așa că poate fi îndulcit cu puțină miere.

Ceai rooibos

Este un ceai parfumat plin de antioxidanți benefici în caz de tuse seacă și dureri în gât. Poate fi consumat în siguranță și de copii.

continuarea pe csid.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.