4 modalităţi de a crea un website pentru afaceri mici

0
171

A fi online este esential pentru o afacere, indiferent daca porniti o afacere noua sau lansati un website pentru o afacere existenta. Pentru afaceri, indiferent daca vorbim de o spalatorie auto sau de o multinationala, prezenta online nu mai este astazi optionala insa alegerea modului in care veti realiza primii pasi online poate ridica unele intrebari.

Dacă nu aţi creat niciodată un website şi nici nu sunteţi o persoana "tehnica", numărul de opţuni disponibile poate fi copleşitor.

Vă prezentăm în acest articol patru opţiuni diferite pentru crearea unui website pentru afaceri mici, împreună cu avantajele şi dezavantajele fiecărei abordări.

1. Crearea unui website pentru o afacere mica cu ajutorul unui web developer

Aceasta este opţiunea pe care probabil o cunoaşteţi deja. Există sute de programatori web cu experienta cu ajutorul carora puteţi să vă construiţi un website. Dacă doriţi să creaţi un website mare, puternic, plin de funcţii, atunci probabil că aceasta este cea mai bună opţiune pe care să o utilizaţi. Dacă însă vă doriţi un website mai mic, de prezentare, există opţiuni mai ieftine, care să răspundă nevoilor dvs. la fel de bine.

Atunci când alegeţi să lucraţi cu un programator web asiguraţi-vă că acesta poate îndeplini cerinţele dvs. la un preţ pe care vi-l permiteţi. Studiaţi portofoliul programarului sau cereţi părerea celor care au lucrat cu programatorul respectiv.

Partea negativa a acestei metode ar fi costul potenţial ridicat al angajării unui programator. În plus, luaţi în calcul viitoare actualizări ale websitului şi asiguraţi-vă că programatorul va fi disponibil pentru intretinerea ulterioara. Nu veţi dori să căutaţi programatorul de fiecare dată când doriţi o mică modificare sau să fiţi taxat în plus pentru funcţionalităţi existente care prezintă diverse bug-uri de funcţionare.

2. Utilizarea unui website builder

Dacă doriţi să creaţi un website rapid şi uşor, la preţ mic, atunci crearea unui website pentru afaceri mici utilizând un website builder (sau "constructor de websituri") poate fi varianta potrivită pentru dvs.

Dacă doriţi să creaţi un website axat pe furnizarea de informaţii clienţilor, precum prezentarea unui portofoliu, websitul unui restaurant sau un website care să vă genereze lead-uri, aceasta este cea mai bună opţiune.

Un alt mare avantaj al utilizării unui website builder este faptul că vă puteţi crea propriul website fără a fi necesare cunoştinţe de programare. Utilizând o interfaţă care cuprinde template-uri (şabloane) şi module tip drag-and-drop puteţi crea un website care să se potrivească cerinţelor dvs., apoi să îl actualizaţi cu uşurinţă ori de câte ori doriţi.

In general, serviciile de gazduire web precum HostX.ro includ un website builder integrat in abonamentele oferite.

În plus, există o serie întreagă de instrumente de marketing integrate care acoperă domenii precum optimizarea motoarelor de căutare, social media și e-mail.

Unul din dezavantajele unui website builder este ca nu veți putea crea un website complex, mare, folosind această metodă, însă există multe companii care nu vor avea nevoie de un site mare și complex.

3. Creaţi un website pentru afaceri mici utilizând un CMS

WordPress este un CMS (content management system) care vă permite crearea oricărui tip de website doriţi. Într-un anumit fel este asemănător unui website builder, având posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de teme care stabilesc aspectul websitului dvs. Adăugarea de conţinut in website este relativ simplă, WordPress fiind de departe cel mai popular sistem de administrare a continutului. Alte exemple de CMS-uri sunt Joomla sau Drupal.

Cu toate acestea, WordPress este ceva mai complex decât un website builder, deci veţi avea nevoie de anumite abilităţi tehnice pentru a profita la maxim (va trebui să cunoaşteţi de exemplu elementele de bază ale HTML, CSS sau PHP).

Avantajele WordPress includ faptul că este personalizabil şi flexibil; este uşor de utilizat; dispune de numeroase resurse pentru învăţare (comunitatea WordPress). Dezavantajele includ necesitatea codării pentru personalizări vizuale importante şi actualizările care pot cauza probleme plugin-urilor.

Serviciile de găzduire web oferă de obicei un program de instalare rapidă pentru instalarea WordPress și a altor platforme comune. Este posibil de asemenea să reduceţi cantitatea de cunoştinţe tehnice necesare pentru crearea şi întreţinerea unui website WordPress prin optarea pentru un pachet special de gazduire web optimizata pentru WordPress, precum cel oferit de HostX. Dacă optaţi pentru un asemenea pachet, actualizările CMS-ului WordPress vor fi făcute automat, fără ca dvs. să vă mai faceţi griji pentru ele.

Puteţi de asemenea să apelaţi la un specialist WordPress care să vă construiască websitul pentru dvs. însă veţi avea nevoie de un extra buget, pentru web designer.

4. Creaţi un website pentru afaceri mici de la zero

Puteţi învăţa să vă construiţi propriul website de la zero, unic şi distinctiv, fără a deţine un buget alocat în acest sens, însă trebuie să fiţi realişti cu privire la ceea ce puteţi obţine şi la cât de repede puteţi obţine.

Programatorii web petrec ani întregi învăţând acest "skill", aşa că nu veţi putea construi un site web complex având doar câteva săptămâni de cursuri online sau citind documentatii. Însă având perseverenţă şi dăruire, nu există niciun motiv pentru care să nu puteţi învăţa să construiţi site-uri web.

Va fi necesar să învăţaţi limbaje de programare şi instrumente de bază precum HTML, CSS, managementul bazei de date, FTP, etc. Apoi va trebui să planificaţi şi să vă proiectaţi websitul; să transferati designul in format web folosind HTML şi CSS, să îl faceţi dinamic, iar apoi să încărcaţi toate fişierele sursă pe serverul web.

Cu toate acestea, dacă aveţi nevoie rapid de un website, mic şi simplu, aceasta nu este cea mai bună opţiune. Dacă învăţarea unui nou skill nu este pe lista dvs. de opţiuni, puteţi opta pentru una dintre cele trei soluţii de mai sus.