De ani buni, FDA din America a tinut ascuns acest fapt acceptat de organizatie in speranta ca nu va fi aflat, dar acum oficialii au admis ca aceasta carne de pasare vanduta in USA poate fi periculoasa pentru sanatate din cauza arsenicului pe care il contine. Acesta este o substanta toxica care poate cauza cancer.
Acest produs chimic este adaugat la hrana puilor in mod intentionat, pentru ca acestia sa arate bine. Socant, acesta este cazul pentru mai mult de 70% din totalul puilor din Statele Unite. Cel putin…
Administratia americana pentru Alimente si Medicamente a solicitat Pfizer sa intrerupa productia medicamentului care contine arsenic, Roxarsone, gasit in ficatul a mai mult de jumatate din puii testati. Potrivit Wall Street Journal, ”Agentia a comunicat ca a realizat recent un studiu pe 100 de pui crescuti pentru carne, in care s-a detectat, la nivel mare, arsenic neorganic, in ficatul puilor tratati cu 3-Nitro, comparativ cu puii netratati… Pfizer au anuntat ca vanzarile de 3-Nitro vor fi stopate la inceputul lunii iulie pentru a permite producatorilor de animale sa recurga la alte tratamente.”
Aceasta solicitare urgenta a FDA este surprinzatoare, luand in considerare faptul ca intotdeauna s-a sustinut ca arsenicul din puii de gaina se gaseste la un nivel atat de scazut, incat nu prezinta riscuri la consum. Intre timp, s-a dovedit clinic faptul ca acesta este extrem de toxic pentru organismul uman, provocand defecte neurologice in dezvoltarea fetusului si copiilor.
Cand achizitionati carne de pui, evitati carnea de culoare roz deschis, cu aspect nenatural, asigurati-va ca grasimea are o culoare de la alb la galben intens, in niciun caz gri sau galbui pal, verificati data de pe ambalaj, alegeti produsele ecologice.