8 lucruri bune care se întâmplă în corp când renunţi la carne

0
57

Există numeroase efecte benefice observate la persoanele care opresc temporar consumul de carne. Perioadele de restricţii de proteine animale pot îmbunătăţi semnificativ sănătatea.

Carnea, în special cea cu puţine grăsimi, face parte dintr-o alimentaţie echilibrată. Astfel, carnea este sursă de proteine, de fier, zinc, magneziu. Un aport crescut de carne are însă multe dezavantaje. „Cel mai des întâlnite efecte ale consumului în exces de carne sunt constipaţia şi acidoza metabolică. Apoi, întrucât multe tipuri de carne sunt bogate în grăsime, ele pot aduce calorii, grăsimi saturate şi colesterol în exces”, explică medicul Corina Zugravu.

O reducere sau o oprire temporară a consumului de carne, cum este în perioada posturilor, aduce o serie de avantaje pentru sănătate, cum sunt cele ce urmează!

Scade colesterolul rău

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică, carnea albă ar creşte nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge la fel de mult ca şi carnea roşie. Un nivel prea mare de LDL blochează arterele, ceea ce favorizează reducerea aportului de sânge la muşchiul inimii şi formarea de cheaguri de sânge (tromboze), cu consecinţe precum  infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral, informează medisite.fr.

Poţi slăbi mai uşor

Un studiu din 2015 publicat în Jurnalul de Medicină Internă arată că persoanele care optează pentru o dietă vegetariană pierd mai mult în greutate decât cele care consumă carne. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care decid să elimine toate produsele de origine animală din dietă.

Previi demenţa

Un studiu publicat în revista Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că un consum zilnic de 25 g de carne procesată creşte riscul de a suferi de demenţă cu 44% în următorii ani.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.