8 motive pentru a bea zilnic un pahar cu suc de varza

0
102

Varza este un super-aliment care face partea din familia cruciferelor, alaturi de broccoli, varza de Bruxelles, collards, Kale, etc. Este o leguma plina de nutrienti, cu un continut scazut de calorii si numeroase beneficii pentru sanatate. Iata de ce este bine sa bei suc de varza proaspat:

Previne si trateaza cancerul
Sucul de varza este foarte eficient in prevenirea si tratarea mai multor tipuri de cancer. Varza contine mai multi compusi anticancer, intre care sulforafanul, si izocianatul. Cel din urma este de ajutor in evitarea cancerului pulmonar, de stomac, san, colon si prostata. Acesta ajuta, de asemenea, la recuperarea rapida a pacientilor cu cancer.

Creste imunitatea
Gratie glucozinolatilor, sucul de varza stimuleaza sistemul imunitar si, de asemenea, ajuta in tratamentul alergiilor.

Stimuleaza creierul
Varza este plina de vitamina K si antocianini (varza rosie). Acestea imbunatatesc memoria si concentrarea. Deoarece aceste elemente nutritive previn deteriorarea nervilor, varza protejeaza impotriva dementei si a bolii Alzheimer. Varza rosie este cea mai buna pentru asta.

Previne bolile de inima
Seleniul gasit in sucul de varza protejeaza fata de bolile cardiovasculare. In plus, contine si acizi grasi esentiali Omega 3 care pastreaza inima sanatoasa, previn accidentele vasculare cerebrale si hipertensiunea arteriala.

Trateaza artrita
Sucul de varza combate simptomele de artrita. Proprietatile anti-inflamatorii ale sucului de varza sunt, de asemenea, benefice in combaterea altor tulburari inflamatorii degenerative.

Este Anti-Aging
Atunci cand bei suc de varza este ca si cum ai bea din fantana tineretii. Acest suc anti-imbatranire ajuta la prevenirea ridurilor.

Previne si trateaza anemia
Nivelurile ridicate de acid folic in suc de varza ajuta organismul pentru a construi noi celule sanguine. In acest fel, consumul de suc de varza cruda este un mod sanatos si natural pentru a trata anemia.

Scade inflamatia
Sucul de varza este un cunoscut antiinflamator; combate artrita si alte boli inflamatorii degenerative. Aminoacizii care se gasesc in sucul de varza, ajuta la reducerea inflamatiei pielii.

Cum se face sucul de varza
Cumpara varza proaspata. Alegeti-le pe cele mai mici, gustul este mai bun. Spala varza bine, taie-o in bucati potrivite apoi pune-o in storcator. Beti-l imediat. Nu congelati sucul de varza.