Aceasta femeie a dat o explicatie ideala a ceea ce inseamna depresia. Trebuie sa cititi asta!

0
66

Cu timpul depresia si alte probleme psihologice se camufleaza atat de subtil, incat pot ramane aproape neobservate. Aproape! Caci oricand se pot gasi metode de a scoate la iveala acesti “paraziti”. O pictorita de 22 de ani pe nume Paulina Palita a prezentat o metoda sigura prin care se poate determina daca omul are problemepsihice. Postarea sa a pus pe jar reteaua Twitter! “Eu am fost diagnosticata cu tulburare bipolara – relateaza Paulina. Eu am decis sa apar drepturile oamenilor cu probleme psihice, caci stiu ca sunt foarte multi astfel de oameni”.

Apoi a adaugat:
“Eu stiu cat este de greu sa faci fata unei asemenea boli pe care multi nici nu o iau in serios. Totodata eu stiu multi oameni care nu au posibilitatea sa se expuna. Unicul lucru pe care il pot face este sa ii informez pe cei din jur pentru a distruge stigmatizarea afectiunilor psihice”. Asadar, iata o metoda sigura de a depista depresia:

 

Permiteti-mi sa explic de ce afectiunile psihice le pot provoca oamenilor o oboseala atat de puternica
Daca aveti un cunoscut cu o tulburare sau o boala psihica, probabil i-ati pus intrebarea: “Oare de ce ai obosit atat de mult?”. Eu sunt rareori intrebata cum ma simt, dar cand asta se intampla, eu raspunde mereu la fel: “Totul e in regula, pur si simplu am obosit”. Oamenii par a se multumi cu un astfel de raspuns, dar pentru mine oboseala nu este o vaietare sau o forma de pesimism, ci constatarea unui fapt real. Permiteti-mi sa explic de ce omul care lupta in continuu cu propriul creier, dar si cu asteptarile celor din jur, poate suferi de o oboseala puternica. La acesti oamenii creierul lucreaza in regim de suprasolicitare si lor le este foarte greu sa se relaxeze si sa adoarma noaptea.

In medie un om are nevoie de 7 minute pentru a adormi.
Acum imaginati-va ca ajungeti seara obositi in pat, dar in loc de 7 minute aveti nevoie de tocmai o ora ca sa puteti adormi. E suficient sa te trezesti pentru un gat de apa sau pentru a merge la baie si totul incepe din nou. Astfel de oameni adesea sufera de tulburari de somn, de aceea ei noaptea nu se pot odihni. Uneori ei se treze din cauza unor sunete, a durerii, a pozitiei incomode, a viselor s.a. In acel mai bun caz acesti oameni se trezesc putin mai odihniti decat cand s-au culcat. E ca un acumulator defect, care nu se mai poate incarca la maxim.

Acesti oameni pot sa traiasca zeci de ani fara sa se simta odihniti dupa somn
Astfel de oameni depun un efort extraordinar pentru a se concentra asupra unui lucru, caci creierul lor tinde mereu sa le duca mintea in alta parte. Totodata ei au probleme cu memoria operativa, astfel incat le este greu sa tina minte niste informatii voluminoase, desi toata lumea din jur asteapta de la ei acest lucru. Ei sunt intr-o continua lupta cu propriul creier, cu gandurile si fricile lor. Zi de zi creierul lor genereaza idei depresive intr-un mod obsesiv. Acesti oameni lupta in continuu cu judecata si neintelegerea celor din jur. Ei aud foarte des expresii de genul: “De ce esti mereu obosita?”, “Ia-te in maini!”, “Esti o lenesa!”, “Ajunge sa fii pesimista!” etc.

Acesti oameni sunt expusi la o suprasolicitare senzoriala, care ii extenueaza. In majoritatea timpului ei sunt expusi la niste fobii care celor din jur li se pare banale si irationale.
E ca si un om cu frica de inaltime s-ar afla in continuu pe un pod ingust deasupra unei prapastii si ar auzi de la altii: “Nu inteleg de ce ti-e frica, podul e foarte sigur. Nu e nimic grav aici, daca eu pot, inseamna ca poti si tu!”. Acestor oameni le este greu sa-si exprime sentimentele pentru ca nimeni nu i-a invatat sa faca asta. Ei depun un efort colosal ca sa inteleaga limbajul gesturilor, mimica si emotiile interlocutorilor. E ca si cum te-ai uita la poza unei pisici si ai incerca sa intelegi la ce se gandeste. Pe acesti oameni ii obosesc efectele secundare ale medicamentelor si asteptarea continua a disparitie simptomelor si a intelegerii din partea societatii. La astfel de oameni pot aparea simptome fizice din cauza tulburarilor psihice, pentru ca tensiunea permanenta a creierului se reflecta si asupra corpului. Pe ei de multe ori ii dor muschii din cauza incordarii continue, ei sufera de migrene si dureri de cap, au imunitate slaba si duc lipsa de pofta de mancare. Si aici lista nu se epuizeaza! Cand cineva va spune ca a obosit, atrageti atentia la ce vrea sa spuna de fapt. A obosit fizic si doar are nevoie de somn? Sau poate are nevoie de ajutorul dvs.? Poate el pur si simplu are nevoie ca cineva sa i se uite in ochi si sa spuna: la tine ceva nu e in regula, dar eu iti sunt alaturi! Spun asta pentru ca atunci cand eu spun ca sunt obosita, tocmai de asta am nevoie. De aceea va rog: data viitoare cand cineva afectat de o boala invizibila va spune ca a obosit, nu il tratati ca pe un lenes! Va rog din numele tuturor celor ce lupta in luptele invizibile: aveti rabdare si bunavointa! Daca dvs. nu treceti prin ceva, nu inseamna ca toti ceilalti sunt lipsiti de asta”.