Rodia a fost utilizată de mii de ani ca medicament, astăzi fiindu-i recunoscute beneficiile asupra sănătății.
Datorită aportului bogat de vitamine și antioxidanți, este recomandat să includem rodia în dieta noastră de zi cu zi. Fructul conține complexul de vitamine B (B3, B5, B6, B2, B1), vitaminele E, C, minerale, mangan, seleniu și acid folic. De asemenea, rodia are efecte anticancerigene și antivirale.
Rodia este bogată în polifenoli, în special taninuri și flavonoide. Aceasta are și un conținut ridicat de vitamina C, un singur fruct asigurând peste 40% din necesarul zilnic. De aceea, mai ales iarna când organismul este expus la tot felul de viruși și bacterii, este bine să-ți faci un obicei din a consuma regulat rodie.
Iată beneficiile pentru sănătate:
Rodia conţine un nivel ridicat de antioxidanţi
Sucul de rodie conține niveluri mai ridicate de antioxidanți decât majoritatea altor sucuri de fructe. De asemenea, are de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde. Antioxidanții din sucul de rodie pot ajuta la îndepărtarea radicalilor liberi, protejează celulele împotriva daunelor și reduc inflamația, potrivit doctorulzilei.ro.