ADEVARUL DESPRE CARNEA TOCATA! Afla ce contine, de fapt!

0
133

Inainte de a cumpara carne tocata, pentru traditionalii mici sau delicioasele chiftele, ar fi bine sa te intrebi ce contine carnea care urmeaza sa fie pregatita.

Carnea tocata contine ingrediente dubioase, care nu sunt cunoscute publicului din cauza lipsei reglementarilor in privinta declararii modului in care se obtin produsele alimentare.

In SUA, aceasta este denumita  generic noroi roz, pentru ca reprezinta carnea cotata cel mai prost. Un mucus care a fost procesat tehnic, grasimea este distrusa si, apoi, rezultatul este tratat cu amoniac, pentru ca produsul final sa nu contina bacterii sau alte microorganisme.

Acest supliment din carne tocata are rolul de a reduce procentajul de grasime din produsul final, dar si pentru textura moale a acesteia. In plus, acest tip de proces creeaza o durata mai mare a vietii pe rafturile din magazinele din care ne facem cumparaturile.

Este foarte complicat sa vezi diferentele dintre carnea reala si aceasta combinatie, in momentul in care decizi sa o cumperi. Atunci cand este preparata termic, surogatul are mai putin suc si are nevoie de o cantitate mai mare de sare pentru o aroma optima.

Situatia pentru consumatori este cu atat mai grava, cu cat producatorii nu sunt obligati sa adauge acest element ca ingredient separat, pe etichete, condiderandu-se ca face parte, de asemenea, din carne.

Se estimeaza ca aprox. 70% din carnea tocata de pe piata este obtinuta cu aceasta tehnica.

Pentru ca acest tip de carne este mai ieftin decat carnea reala, fast food-urile, restaurantele si chiar marile lanturi de magazine folosesc aceasta tehnica.