Ai vânătăi şi nu ştii de ce? Ar putea fi semnul că îți lipseşte ceva esenţial din alimentaţie

0
63

Mereu auzi cât de sănătos este să consumi zilnic fructe și legume. Te-ai gândit de ce? Flavonoidele – pigmenții naturali din plante sunt principalul motiv pentru care consumul de fructe și legume aduce beneficii sănătății. De asemenea, flavonoidele sunt substanțe responsabile de coloritul plantelor.

Flavonoidele – antioxidante și antiinflamatorii

Flavonoidele sunt recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii, precum și pentru susținerea sistemului cardiovascular și al celui nervos. Deoarece contribuie și la detoxifierea moleculelor potențial dăunătoare pentru țesuturi, aportul lor a fost deseori asociat cu risc scăzut de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancer pulmonar și de sân, potrivit doctorulzilei.ro.

Flavonoidele – previn astmul

Un alt beneficiu este acela de prevenție a astmului. Sunt studii care susțin că ele au un rol important și în protejarea memoriei și a funcției cognitive. În plus, flavonoidele asigură organismului doza necesară de vitamina C, prevenind astfel slăbirea sistemului imunitar dar și producerea inflamațiilor în corp. Creșterea consumului de alimente bogate în flavonoide ameliorează simptomele artritei.

Flavonoidele – proprietăți antihistaminice

Flavonoidele, ca și alți antioxidanți, își desfășoară activitatea în organism reducând radicalii liberi care dăunează celulei. Cercetătorii spun că în afara rolului său de antioxidant, flavonoidele au proprietăți antihistaminice, antimicorbiene, îmbunătățesc starea emoțională, protejează memoria.

Continuarea pe exquils.ro