Coriandrul este cunoscut si pentru proprietatile bactericide si vermifuge, fiind indicat in combaterea infectiilor digestive si parazitozelor intestinale. Uleiurile volatile actioneaza ca agenti antimicrobieni foarte eficienti si se gasesc in special in frunzele proaspete de coriandru nefierte, potrivit bio-plafar.info/nutritie. De asemenea, frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene.
Numeroase studii europene, efectuate recent, au dovedit cat de eficiente sunt solutiile concentrate care contin coriandru in batalia cu agentii patogeni cum ar fi escheria coli (vinovata de aparitia infectiilor urinare si digestive), salmonela si stafilococul auriu.
Prin uleiurile esentiale, coriandrul contribuie la stimularea secretiilor digestive, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si calmeaza durerile abdominale. De altfel, coriandrul intra si in compozitia ceaiurilor contra colicilor pentru copii. Datorita proprietatilor antispasmodice, este recomandat si in tratarea diareei. Totodata, s-a constatat ca este foarte util chiar si in febra tifoida.
Cunoscut inca de pe vremea vechilor egipteni, coriandrul este un stimulent pentru digestie, creste pofta de mancare si elimina balonarea si colicile intestinale. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, preparat dintr-o lingurita de seminte de coriandru maruntite, peste care se toarna o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5 minute, apoi se strecoara. Tratamentul se face cate 3 saptamani, cu pauza 2 saptamani, apoi se poate relua.