joi, 30 noiembrie, 2023

Ajutor umanitar! “Andrei mai are o sansa!”

Distribuie:

Publicat:

Andrei Asimine din Husi îsi traieste drama clipa de clipa, minut cu minut! Acesta sufera de o boala nimicitoare care-i mistuie fiecare vis. De trei ani de zile tanarul husean traieste un cosmar, un calvar, dar nu si-a pierdut nici o clipa optimismul si spera ca într-o buna zi sa se trezeasca dimineata fara lacrimi în ochi si sa fie un tanar normal, care  poate sa-si croiasca un rost în viata.
 
Prieteni si cunoscuti lui Andrei Asimine striga in cor “Impreunã îl putem ajuta pe Andrei”, iar drama tanarului husean in varsta de doar 30 de ani depaseste imaginatia oricui om. In urma cu doi ani era angajat al politiei de frontiera, lumea ii era la picioare, insa acum Andrei se confrunta cu o boala zdrobitoare. In anul 2010 a fost diagnosticat cu Melanom Malign (este un cancer de piele format din inmultirea dezorganizata a celulelor care produc pigment in piele) si ca urmare a evolutiei acestei afectiuni, in luna iunie 2011 a fost declarat inapt pentru serviciu, cu drept la pensie de invaliditate gradul II, avand un venit lunar (pensie) de 500 lei.

Andrei a trecut prin numeroase interventi chirurgicale, ultima fiind in 2011, iar in 2012 starea tanarului s-a agravat prin aparitia unei formatiuni tumorale. Anul acesta, Andrei a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Medicul oncolog curant i-a recomandat ca singurele tratamente pentru tratarea acestei afectiuni sunt medicamentele Zelboraf si Ipilimumab. Luand legatura cu clinica cu care firma importatoare a acestui medicament are contract, a fost informat ca tratamentul medicamentos costa 32.000 lei/luna (aprox. 7200 euro/luna). In plus, in anul 2011, tanarul a mai primit o lovitura, mama lui fiind diagnosticata cu o forma grava de cancer, iar in 6 luni s-a stins din viata.

Prietenii au creat o pagina pe facebook denumita ”Impreuna il ajutam pe Andrei” prin care spera sa sensibilizeze fiecare inima buna si pura din tara si din judetul Vaslui. Andrei, desi este coplesit de apasatoarea boala, inca mai are doza optima de optimism pentru a crede ca va rasari soarele din nou pe strada sa.

Este foarte posibil ca de la anul, tratamentul cu Zelboraf sa fie introdus pe lista medicamentelor compensate si la noi in tara, insa pana la anul mai este o bucata buna de timp si nu exista nici o certitudine in aceasta privinta. Cu acest tratament “Zelboraf” tumoarea poate scadea foarte mult si in timp util si astfel i s-ar mari considerabil speranta de viata. Prietenii s-au organizat si au amplasat la toate magazinele din centrul orasului si in mai toate punctele farmaceutice din Husi urne in care toti oamenii cu inima mare pot sa il ajute pe Andrei. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa fim uniti si sa ne sprijinim unul pe celalalt! Langa inima lui Andrei sa aratam ca mai bat cateva sute de mii de inimii!

“ANDREI MAI ARE O SANSA”! PUTEM SA IL AJUTAM !
Cont LEI : RO85RZBR0000060016229873
Cont EUR : RO39RZBR0000060015903811, cod swift: RZBRROBU

Conturi deschise la Raiffeisen Bank
Titular cont : RIPANU OANA-ROXANA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img