ALERTĂ: Focar de hepatită la copii, în 11 țări – Simptomele la care trebuie să fii atent

0
64

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că investighează un focar de hepatită acută în rândul copiilor, care implică acum 11 țări, inclusiv Statele Unite.

Dintre cele 169 de cazuri raportate, cel puțin un copil a murit din cauza acestei inflamații a ficatului și 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat, a anunțat sâmbătă OMS într-un comunicat de presă.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS. „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în desfășurare pentru agentul cauzal”.

Simptomele identifacte sunt specifice pentru„ hepatita acută cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se adaugă în comunicat.

Hepatita este de obicei cauzată de un virus. Adenovirusurile sunt obișnuite, se pot răspândi între oameni și pot duce la îmbolnăvirea ușoară sau gravă a oamenilor. Printre aceste infecții recente, adenovirusurile au fost detectate în cel puțin 74 de cazuri, dar de obicei nu provoacă hepatită severă la persoanele sănătoase. Virușii obișnuiți care provoacă hepatită virală acută, inclusiv virușii hepatitic A, B, C, D și E, nu au fost detectați în niciunul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.