ALERTA! Un tanar este pe patul de moarte, dupa ce a consumat ciuperci! Ar fi primul deces din aceasta cauza. Medicii se lupta sa-l readuca la viata

0
160

Au consumat aceste alimente si au ajuns in stare grava la spital • O intreaga familie a trecut prin momente de groaza • Consuma aceste ciuperci de peste 40 de ani, dar niciodata nu a patit asa ceva • Medicii ieseni au facut eforturi uriase pentru a salva viata unui tanar in varsta de 27 de ani • S-a folosit o metoda unica in toata Moldova • Starea pacientului este in continuare una grava, iar medicii sunt rezervati atunci cand vorbesc despre sansele tanarului • Din fericire, parintii sunt in afara oricarui pericol si urmeaza sa fie externati in curand

La inceputul acestei saptamani, o familie din judetul Bacau a fost transportata de urgenta la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iasi, dupa ce au consumat impreuna ciuperci pe care le-au cules din padurile din apropierea orasului.

Astfel, mama, tatal si fiul au ajuns in stare grava la Iasi, cel mai afectat fiind baiatul in varsta de 27 de ani, care a fost introdus la Terapie Intensiva. Pentru a-i salva viata, medicii ieseni au folosit o tehnica unica in toata Moldova, pacientul fiind supus unei sedinte de dializa hepatica.

"Este vorba despre trei pacienti, o familie, formata din mama, tata si fiul lor, in varsta de 27 de ani, care este in starea cea mai grava. Acestia au fost internati la noi de la inceputul saptamanii, iar pentru baiat a fost nevoie de o sedinta de dializa hepatica, despre care credem ca i-a salvat viata. Aceasta dializa hepatica se poate face in toata Moldova doar la noi in spital, aceasta tehnica fiind folosita din anul 2001. Este o procedura care seamana cu hemodializa, dar foloseste un filtru special si un aparat special, care reuseste sa indeparteze toxinele hepatice date de insuficienta hepatica acuta, intoxicatia cu ciuperci fiind de prima intentie", precizeaza dr. Ionut Nistor, purtator de cuvant al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iasi.

De 40 de ani faceau acest lucru. De data aceasta le putea fi fatal

Conform celor spuse de femeia care a fost transportata in stare grava la spitalul iesean, nu este prima oara cand consuma astfel de alimente. Se pare ca aceasta obisnuieste sa mearga la cules de ciuperci in padurile din zona respectiva de peste 40 de ani si niciodata nu s-a intalnit cu o astfel de situatie.

"Parintii nu au avut nevoie de dializa hepatica, fiind intr-o stare mai buna de la inceput. Cu toate acestea, ei au prezentat fenomene de insuficienta hepatica mai usoare, care au necesitat internare si tratament intravenos. Ciupercile pe care le-au consumat au fost culese din padurile din Bacau, deoarece ei stau intr-o comuna situata la sapte kilometri de Bacau. Mama baiatului in varsta de 27 de ani sustine ca merge la cules de ciuperci de cand era mica, asta insemnand aproximativ 40 de ani si ca pana in prezent nu a patit niciodata asa ceva", adauga dr. Ionut Nistor.

Prognosticul este in continuare rezervat

Chiar daca pacientul in varsta de 27 de ani a depasit perioada critica, datorita sedintei de dializa hepatica, medicii sustin ca prognosticul este in continuare rezervat. Astfel, in urmatoarea perioada, medicii spera ca functia hepatica a pacientului sa se amelioreze.

"In momentul in care a ajuns la Spitalul Parhon, tanarul in varsta de 27 de ani era in stare grava, fiind introdus la Terapie Intensiva si a fost nevoie sa faca aceasta dializa hepatica. Din fericire, aceasta stare se amelioreaza si incepe ca functia hepatica a pacientului sa se amelioreze. Speram ca, desi inca prognosticul este rezervat, in zilele urmatoare starea generala sa se imbunatateasca major. Cel mai probabil, parintii tanarului vor fi externati la inceputul saptamanii viitoare", incheie dr. Ionut Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.